Betsema zette haar beste beentje voor in de Parkcross in Maldegem

Betsema zette haar beste beentje voor in de Parkcross in Maldegem

Bij de dames wilden heel wat rijdsters hun mindere prestatie van het WK rechtzetten. Zo ook was Denise Betsema gebrand op een goede prestatie in de Parkcross in Maldegem. Zij deed het voortreffelijk en fietste gemakkelijk naar de overwinning toe. Laura Verdonschot kon lang mee maar moest tevreden zijn met een tweede plaats. Annemarie Worst vervolledigde het podium

Bestema gaf bij de verkenning van het parcours in Maldegem een zeer sterke indruk. Geen hindernis was haar teveel. Ze wou wat rechtzetten na haar wat mindere prestatie op het Nationale Kampioenschap maar ook op het Wereldkampioenschap. Het zou een mooie strijd kunnen worden tussen Cant en de rest van de rijdsters. Maar in de eerste ronde liep het al fout voor de wereldkampioene Sanne Cant. In de zandpassage reed zij tegen de voet van Ellen Van Loy aan en ging over de kop. Hierdoor verloor zij kostbare tijd en moest zij aan een sterke achtervolging beginnen. Voorin meespelen voor winst was er voor haar niet bij.

Denise Betsema en Laura Verdonschot waren de dames in vorm in Maldegem. Van het begin van de wedstrijd hielden zij er een stevig tempo op na. Allen Annemarie Worst en Yara Kastelijn konden goed mee. De andere dames moesten het tempo staken. Het zou dus een tacktische ploegenspel kunnen worden. Maar dat werd het niet. De fout die Annemarie Worst maakte aan het zwembad deed haar de das om om de ploegmaten Betsema en Verdonschot het moeilijk te maken.

Zij mochten dus onder hun tweetjes gaan uitmaken wie de winst op haar naam mocht schrijven. Halfweg de wedstrijd was te zien dat Laura alle hens aan dek moest zetten om het verschroeiende tempo van Denise Betsema te volgen. Het bleek al gauw dat Betsema de betere was. Zij reed dus vlot naar haar overwinning toe.

1. Denise Betsema (Ned)
2. Laura Verdonschot
3. Annemarie Worst (Ned)
4. Yara Kastelijn (Ned)
5. Alice Maria Arzuffi (Ita)
6. Sanne Cant
7. Katie Compton (VS)
8. Ellen Van Loy

Publicatie : Nancy Aerts