Wout Alleman begint hoopvol aan seizoen

Wout Alleman begint hoopvol aan seizoen

Wout Alleman presteerde vorige week goed in de 4Stage MTB Lanzarote. Alleen pech hield hem toen van een ritzege. We vroegen de West-Vlaming hoe hij zijn seizoen voorbereidde en wat zijn doelen voor dit seizoen zijn

‘Ik heb eigenlijk een hele goede winter gehad. Ik heb ervoor gekozen om geen stages te doen dit jaar. De focus lag deze winter meer op krachttraining, omdat ik voelde dat ik nog veel kracht en explosiviteit te kort kwam,’steekt Wout van wal. 

Als voorbereiding reed de eerstejaars elite de 4Stage MTB Lanzarote. 
‘De wedstrijd in Lanzarote was eigenlijk de ideale voorbereiding op het seizoen. De ritten zijn niet te lang en bevatten niet al te veel hoogtemeters. Het was voor mij de eerste deelname. Echt een speciale wedstrijd die toch wel zwaar gemaakt wordt door de wind. Ik ben heel tevreden over de conditie, maar teleurgesteld met het resultaat. De eerste twee ritten verloor ik veel tijd door pech. De  derde dag werd ik dan vijfde in de klimtijdrit wat toch wel een bevestiging is dat de conditie oké is. De laatste dag voelde ik mij heel sterk en viel ik aan op 20km van het einde. Ik bouwde een voorsprong uit van een minuut maar reed lek op twee km van het einde. Weg overwinning dus. Hier zat dus zeker meer in maar het gevoel zit goed! Ik ben eigenlijk vooral tevreden dat de fysieke problemen van vorig jaar achter de rug zijn en dat ik terug pijnloos kan fietsen en koersen,’vertelt Alleman. 

Doelen 


Hoge doelen heeft hij niet. ‘Dit wordt mijn eerste jaar bij de elites waardoor ik mezelf geen al te hoge doelen stel. Dit jaar is het doel vooral om mij te tonen in de C1 en HC wedstrijden in Europa. Het is moeilijk om hier een concreet resultaat op te plakken. De wereldbekers doe ik ook dit jaar maar vooral om te leren. Van het BK heb ik dan weer wel een hoofddoel gemaakt.’

Wout ging naar het Elios Code Factory racing team. ‘Het bevalt mij wel goed in mijn nieuwe team. Een nieuwe omgeving is altijd goed voor de motivatie. Er is een heel professionele aanpak en ik ben er omringd door mensen met veel ervaring. De sfeer in de ploeg zit heel goed. Met Martin Loo, die toch al heel wat ervaring heeft, vind ik een ploeggenoot waarvan ik heel veel zal kunnen bijleren,’besluit Wout Alleman.

Foto’s : Armin M. Küstebrück