BH Bikes pakt uit met de splinternieuwe iLynx+ : tot 175 km actieradius met de nieuwste Shimano-motor

BH Bikes pakt uit met de splinternieuwe iLynx+ : tot 175 km actieradius met de nieuwste Shimano-motor

Het Spaanse BH Bikes lanceert deze week zijn nagelnieuwe iLynx+. Met deze e-MTB met maximaal vermogen moet je elk type parcours aankunnen. Aan wendbaarheid en het gevoel zou je in geen geval mogen inboeten ten opzichte van een gewone mountainbike.

Maximale kracht en lichtgewicht komen samen met de nieuwe iLynx+. De gebogen onderbuis zorgt voor een grote stijfheid en stimuleert de vormen van Trail/Enduro-fietsen. De fiets is ontwikkeld met 2 veerwegen: Trail 140mm en Enduro 160mm. De weggewerkte accu is gemakkelijk toegankelijk en verwijderbaar. Dankzij de gebogen vorm van de onderbuis kan een accu met grote capaciteit worden gebruikt. Daarnaast kan je de extra Xpro-accu laten inbouwen om de actieradius te vergroten.

De iLynx+ is gemaakt van carbon met behulp van de HCIM-techniek (Hollow Core Internal Molding). Hiermee wordt het gewicht van het frame tot een minimum gereduceerd. Voor de constructie zijn ’Ballistic Carbon Layup’ carbonvezels gebruikt. Deze bieden een grote weerstand tegen schokken. Het frame weegt slechts 2.450 gram.

Het frame van de iLynx+ geniet van maximale stijfheid dankzij de constructie van de hoofdveeras. Hierdoor wordt de stijdheid van de voor- en achter-3-hoeken geoptimaliseerd. De geometrie is vergelijkbaar met het BH Lynx-gamma. Deze heeft een achtervork van slechts 453mm en maakt dynamisch rijgedrag mogelijk. Daarbovenop wordt de wendbaarheid tijdens afdalingen aanzienlijk verbeterd.

Strak en minimalistisch design

De nieuwe Super Boost verhoogt de kwaliteit en zorgt voor een stevigere bevestiging van het achterwiel. Dat komt door een betere centrering, en meer spanning aan beide zijden van het wiel. Naast kort liggende achtervorken die de wendbaarheid in afdalingen aanzienlijk verbeteren, en een grotere wieldoorgang voor bredere banden. Deze banden zijn te monteren tot 2.4’’. Snel te bevestigen en licht van gewicht.

De iLynx+ biedt een veerweg van 140mm-160mm in combinatie met het Split Pivot veersysteem. Dat zorgt ervoor dat de fiets voor elk terrein geschikt is. Het systeem zorgt voor het behoud van meer dan 100% van de anti-squat (deze garandeert trapefficiëntie) en de brake-squat (garandeert een optimale remwerking).

De bekabeling van de iLynx+ is volledig geïntegreerd en blijft gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud. Het FIT-systeem (ICR-stuursysteem + FIT) bevat al het nodige gereedschap om bij pech weer thuis te kunnen geraken. Het omvat H2.5/3/4/5/6, T25, kettingtang, CO2-adapter en kettingsnelspanner. Het Blocklock-systeem van Acros heeft een beperkte draaihoek van 120 graden van de vork. Dit met als doel de onderste buis te beschermen, en het voorkomen van impact op het carbon. De klem is in de bovenbuis geïntegreerd voor een strakker en minimalistischer design.

175 km actieradius

De iLynx+ fietsen zijn uitgerust met de nieuwe Shimano EP801 motor. Lichter en slimmer. Met een krachtig vermogen en een hoog rendement staat hij in voor een natuurlijk rijgevoel op onverharde paden. Zijn ontwerp wordt gekenmerkt door een lage magnetische weerstand (low drag) en een regelbaar hoog prestatievermogen met een maximum koppel van 85 Nm over een groter cadansbereik dan ooit tevoren.

Een batterij van 540 Wh voor maximale autonomie van 130 km zit geplaatst in de onderbuis. Deze accu zorgt voor een aanvullende capaciteit van 180 Wh, waarmee het totaal 720 Wh bedraagt en een actieradius tot 175 km mogelijk wordt. Beide accu’s bieden een dubbele ontlading die onbeperkt motorvermogen mogelijk maakt. De geïntegreerde accu´s hebben een BMS (Battery Management System) voor een hoog rendement, een gecontroleerd verbruik en verlenging van de levensduur in het geval deze voor een langere periode niet gebruikt wordt.

De remote control heeft een groot bereik en intuïtieve bediening in de bergen. Zowel met als zonder handschoenen. Met 1 druk op de knop biedt deze optimale ondersteuning tijdens de ritten. Je kan via bluetooth de trapondersteuningsniveaus en het vermogen van je iLynx+ instellen. En je kan voor jezelf verschillende profielen aanmaken om je e-MTB klaar te maken voor de geplande route.

De Xpro bottle is tot slot ontwikkeld als Plug & Ride systeem. Zeer eenvoudig en zonder extra kabels. Deze fiets maakt deel uit van het BH Unique personalisatieprogramma.

Bron: PM en Wielerverhaal