Val di Sole wordt Italiaans trainingscenter XC voor het WK en de Olympische Spelen

Val di Sole wordt Italiaans trainingscenter XC voor het WK en de Olympische Spelen

De voorbereiding van de Italiaanse nationale ploegen op de wereldkampioenschappen mountainbike van 2023 en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs is begonnen in Val di Sole en Val di Peio. Van 18 tot 21 mei vond het eerste trainingskamp voor junioren plaats in Val di Peio, onder leiding van bondscoach Mirko Celestino.
Val di Sole en Val di Peio zijn door de Italiaanse wielerbond gekozen als trainingscentrum voor het Nationale Cross Country MTB Team ter voorbereiding op de Mountain Bike Wereldkampioenschappen van 2023 en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Er is een natuurlijke band tussen de Italiaanse hoofdstad van het mountainbiken en het Italiaanse nationale Cross Country team: Val di Sole is door de jaren heen uitgegroeid tot de absolute benchmark voor MTB-wedstrijden van topniveau in Italië, met een vaste locatie voor de Mountain Bike World Cup, die in 2023 van 29 juni tot 2 juli plaatsvindt in Daolasa di Commezzadura, en met niet minder dan drie UCI MTB Wereldkampioenschappen in 15 jaar, met een vierde in 2026.

Onder leiding van Team Coach Mirko Celestino zullen de Italiaanse Cross Country atleten van verschillende categorieën naar Val di Sole en Val di Peio reizen voor verschillende trainingsstages, om te profiteren van training op grote hoogte in de weken voorafgaand aan de UCI Wereldkampioenschappen in Glasgow. Het Italiaanse nationale team zal gebruik maken van het gevarieerde aanbod aan MTB-paden van Val di Sole en Val di Peio, en van de op maat gemaakte gastvrijheid voor atleten en liefhebbers van een actieve levensstijl, waarbij de samenwerking met de Terme di Pejo (Thermen van Pejo) een belangrijke toegevoegde waarde biedt. Met zijn behandelingen van topkwaliteit en speciale faciliteiten voor sporters heeft Terme di Pejo zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een absolute topper voor sportgerichte behandelingen.

Peio was ook de locatie van het eerste trainingskamp in het kader van de nieuwe overeenkomst, waaraan twaalf junioratleten, zowel mannen als vrouwen, van 18 tot 21 mei deelnamen. De volgende trainingskampen vinden plaats van 9 tot 31 juli (vrouwen en mannen Elite) en van 23 juli tot 8 augustus, met de categorieën Junioren en Onder 23.

Voor onze nationale teams streven we altijd naar het beste”, aldus Cordiano Dagnoni, de voorzitter van de Italiaanse wielerbond. “Daarom zijn we blij met de overeenkomst met Val di Sole en Val di Peio voor de voorbereiding van de komende Olympische Spelen. De toewijding van deze plaatsen aan de wielersport is heel duidelijk te zien in hun topfaciliteiten en technische paden. De regio Trentino, met haar vermogen om op lokaal niveau samen te werken, bevestigt haar positie als thuisbasis van de wielersport; wij zijn met deze plaatsen verbonden door een diepe en oprechte vriendschap.”

Bron: PM

Foto’s :  Giacomo Podetti