Björn Houben pakt derde overwinning van het seizoen in Kortenberg

Björn Houben pakt derde overwinning van het seizoen in Kortenberg

Onder een bewolkte hemel moesten de renners en rensters het parcours in Kortenberg verkennen en bij de wedstrijden zelf gingen de hemelpoorten open en kregen de rijders/rijdsters niks dan regen over hen heen. Het parcours lag er modderig en slibberig bij maar voor sommigen deerden dit niks.

Bij de categorie A was Björn Houben uit Paal – Beringen gebrand om revanche te nemen op zijn reeksgenoten. Er werd heel wat van hem verwacht maar dit keer liet Björn het niet aan zijn hart komen. Jarne De Meyer trok de eerste ronde al stevig door en had een gat van 12 seconden voor op de andere medecollega’s. Maar Björn Houben controleerde de wedstrijd zeer goed en in de tweede ronde reed hij het gat gemakkelijk dicht. Het was even slikken toen Jarne De Meyer merkte dat Björn op nog geen ronde tijd de kloof had gedicht. In de derde ronde probeerde Björn een eerste keer een versnelling te plaatsen. Op de heuvel bergop nam hij een paar meters en bij de wissel van fiets nam hij een kleine kloof. Jarne De Meyer deed er alles aan maar moest de jongeman uit Paal – Beringen laten rijden. Hij kon niet meer dan de schade proberen de beperken. Dat lukte hem ook want Niels Van Craen was de eerste achtervolger en die bleef op enkele seconden hangen. De overwinning ging dus vlot naar Björn Houben. Jarne De Meyer werd tweede en Niels Van Craen was gelukkig met de derde plaats.

Bij de jongeren van 16 tot 21 jaar was de winst voor Siebe Philips ook al kreeg hij in de allerlaatste ronde nog af te rekenen met een lekke band. De kloof was groot genoeg en niemand kon hem van de overwinning houden. Dries Claes volgde op de tweede plaats en Jarne Janssens reed een schitterende wedstrijd ook al had hij niet de tijd gehad om zich fatsoenlijk kunnen op te warmen. Maar de jongeman reed de ziel uit zijn lijf en behaalde een mooie derde plaats.

Bij reeks B staat er geen maat op Jurgen Janssens. Hij kreeg in de eerste plaats Francis Penders mee maar het tempo van Jurgen was voor iedereen veel te hoog en iedereen moest hem laten gaan. Met ruime voorsprong nam hij de winst mee naar huis op zijn eigen cross. De tweede plaats was voor Francis Penders en de derde plaats ging naar Fabrice Chavez. Jef Paeshuyse die lang in de buurt van Jurgen Janssens hing moest in de voorlaatste ronde een slipper hebben gemaakt waardoor hij de podiumplaatsen aan zich zag voorbij gaan.

Bij reeks C was het de wereldkampioen Danny Sleeckx die de volledige wedstrijd aan de leiding reed. Niemand kon het hoge tempo aan. Erwin Bollen uit Diepenbeek moest dit keer tevreden zijn met een tweede plaats. De derde plaats was voor Guido Verhaegen.

Bij de dames was het Brigit Wauters die met haar MTB de hele wedstrijd vlot naar haar hand kon zetten. Gertie Willems werd op achtervolgen aangewezen maar kon mooi in het zog van de winnares blijven hangen. Kaat Sohier reed op haar tempo de wedstrijd voorzichtig uit en behaalde zo een derde plaats.

Bij de reeks D stond er geen maat op Johan Vanderaerden. Van start tot finish reed hij zijn tempo en dat was voldoende om de bloemen mee naar Heusden – Zolder te pakken. De tweede plaats ging naar Danny Standaert en Rudy Vervloet werd derde.

Bij de reeks E stond Jos Van Craen op het podium als overwinnaar. Hij nam geen enkel risico op het bemodderde parcours en maakte bijna geen fouten en dat bleek voldoende te zijn om de winst te pakken. De tweede plaats was voor Ivan Coopman en de derde plaats ging naar de Belgische Kampioen Rossegnol.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts