Ham-Pastorie beleefde hoogdagen

Ham-Pastorie beleefde hoogdagen

De hemelsluizen bleven dit keer dicht en de rijders/rijdsters mochten genieten van een mooi technisch parcours dat bestond uit weide – heuveltjes – kasseitjes – boswegen – …. kortom voor ieder wat wils.

De start werd gegeven bij de categorie A en meteen kregen we een bezorgde blik bij de Belgische Kampioen Björn Houben. Hij kreeg af te rekenen met kettingproblemen en zag zijn wedstrijd als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hij bleef kalm en loste het probleem zelf op maar ging van start met een ruime achterstand. Voorin werd er niet gewacht. Het was Senna Van Custem en Jarne De Meyer die meteen de gashendel open draaiden. De anderen moesten al diep in hun krachten gaan om het duo niet te laten rijden. Jens Gys had ook een matige start en trok ook de gashendel open. Maar op het ogenblik dat hij wou vertrekken sloot Björn Houben aan in het wiel en met z’n tweetjes probeerden ze het gat op de koplopers voorin te dichten. Senna Van Custem had twee ronden nodig om Jarne De Meyer van zich af te schudden en zo ronde na ronde de voorsprong uit te bouwen en zijn allereerste overwinning van het seizoen te pakken. Jarne De Meyer moest het laten begaan en kreeg de hete adem van Jens Gys in zijn nek. Deze laatste had het goede ritme te pakken en liet Jarne De Meyer meteen achter. Zo pakte hij de tweede plaats en moest Jarne De Meyer tevreden zijn met een derde plaats. Wat met Björn Houben hoor ik iedereen zeggen. Wel de jongeman uit Paal – Beringen had er een helse achtervolging opzitten en kon na afloop tevreden zijn met een vierde plaats. Er had meer ingezeten zij het niet dat de kettingproblemen er anders over beslist hebben.

Bij de reeks B kregen we een strijd te zien tussen Jef Paeshuyse en Jurgen Janssens. Het liep vrijwel gelijk op maar halfweg de wedstrijd liet Jurgen het gaan. Zo kon Jef Paeshuyse naar de overwinning fietsen en was Jurgen Janssens tevreden met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Steven Schol die een duel had met Francis Penders voor de laatste podiumplaats.

Bij de dames ging de winst naar Gertie Willems. Zij en Kaat Sohier stonden maar met twee aan de start dus uitrijden was de boodschap en dan was het podium gekend.

Erwin Bollen dulde dit keer geen tegenstand in Ham Pastorie. Van start tot finish bepaalde hij het tempo en pakte zo vlot de zege. De tweede plaats ging naar Bert Berckmans en de derde plaats ging naar Guido Verhaegen die in de eindspurt een foutief spoor koos en daarmee de tweede plaats zag verloren gaan.

Johan Vanderaerden kwam zag en overwon. Hij nam de zege mee naar huis voor Rudi Vervloet en Danny Standaert.

Jos Van Craen was opnieuw de sterkte in reeks E. Na de winst in Kortenberg kon hij in Ham de wedstrijd controleren en winnen. De tweede plaats ging opnieuw naar Ivan Coopman en de derde plaats was voor Jean Luc Rossignol. (hetzelfde podium als in Kortenberg)

Bron: Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts