Bjorn Houben tweede in zijn laatste veldrit van het seizoen

Bjorn Houben tweede in zijn laatste veldrit van het seizoen

Björn Houben reed een meer dan behoorlijk veldritseizoen. De laatste twee weken kon hij zijn kansen niet naar behoren verdedigen door materiaalpech. Zondag nam hij in St.-Truiden deel aan zijn laatste veldrit van het seizoen als junior. Hij eindigde er tweede.

Er kwamen enorm veel jonge renners aan de start in de Zuid-Limburgse stad. Het was ook een mooi, uitgetekende omloop. Vooral bij de 7, 8 en 9- jarigen was de toeloop groot. Daardoor liep de organisatie een beetje uit de hand. Omdat Björn de enigste junior was, besliste de organisatoren om hem bij de nieuwelingen te laten meerijden. ‘Maar de geluidsinstallatie droeg niet ver genoeg en hierdoor waren we daarvan niet op de hoogte. Ik miste dus de start en was behoorlijk boos. Ik wilde voor de laatste keer dit seizoen nog eens uitpakken. Ik mocht dan bij de Gentleman A starten en daar heb ik alles gegeven. Dennis Blommen zat ook bij mij in de reeks en dat was een opsteker. Na één ronde kwam ik als vijfde voorbij en ik kon een halve ronde bij Dennis in het wiel blijven. Daarna was het bobijntje bij Dennis af en ging ik alleen op zoek naar de eerste. Maar de kloof was te groot en ik kon hem niet meer inhalen,’ doet Björn zijn verhaal.  Op eigen kracht en met veel doorzettingsvermogen werd hij mooi tweede en eerste junior.

 

Foto’s: Nancy Aerts