Jolien Verschueren naar Sauzen Pauwels – Vastgoedservice

Jolien Verschueren naar Sauzen Pauwels – Vastgoedservice

Op 01 maart 2017  zal Jolien Verschueren aan de slag gaan bij Sauzen Pauwels – Vastgoedservice. Hierdoor verlaat zij de ploeg van Telenet Fidea Lions om haar verder optimaal te kunnen voorbereiden op een beter veldritseizoen.

Jolien Verschueren, het voorbije seizoen onder meer winnares van de Koppenbergcross, is verheugd dat ze de overstap kan maken. “Vooral de timing is belangrijk. Dit is het ideale moment om het voorbije seizoen achter mij te laten. Het heeft zeker niet gebracht wat ik er van verwacht had, ook al had ik het gevoel dat ik sterker was geworden. Door een aantal tegenslagen kon ik me echter niet bewijzen, ook al behaalde ik toch nog drie overwinningen en een paar podiumplaatsen.”

Het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was al even op zoek naar een dame om de rangen te vervoegen. “Tijdens een eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel, wat uitmondde in een overeenkomst die op 1 januari 2018 zou ingaan. Ik wil dan ook mijn huidige teammanager Sven Nys bedanken dat ik op 1 maart al de overstap kan maken. Ik sta er overigens op om ook de andere teamleden en sponsors te bedanken voor de geboden kansen. Maar het nu tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Werk maken van techniek en explosiviteit

Jolien zit nu al met volgend veldritseizoen in haar hoofd. “Een stap vooruit zetten, is het doel. Ik ben nu al bezig daar werk van te maken. Om mijn rugproblemen aan te pakken, werk ik hard in de praktijk van kine Lieven Maesschalck. Ik sukkel al met mijn bekken sinds mijn val in december. Die problemen van de baan helpen, is prioritair. Daarna wil ik komende zomer werk maken van mijn techniek en explosiviteit. Dat laatste is een werkpunt om beter voor de dag te komen in de start. Ik krijg alvast de nodige steun van mijn nieuwe team.”

Teammanager Geert Vanhoof: “De komst van Jolien Verschueren is belangrijk voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Als Jolien lichamelijk top is, is ze tot grootse dingen in staat. Dat heeft ze in het verleden al meermaals bewezen. Het damesveldrijden is een discipline die steeds meer media-aandacht krijgt. Ik moet niet onder stoelen of banken steken dat ons team ook daar in beeld wil komen. Het vertrouwen in Jolien is groot dat ze volgende winter minstens opnieuw haar oude niveau haalt.”

Publicatie : Nancy Aerts

Bron: PM