BK apiranten, amateurs, masters in Peulis op 1 december 2013

BK apiranten, amateurs, masters in Peulis op 1 december 2013

ava

Een drassige omloop kregen de verschillende categorieen onder de wielen geschoven met een verlenging van de titel voor Britt Verbeek bij de 13-jarige meisjes. Ook titels voor Tine Rombauts(14j), Dante Coremans(12j jongens), Witse Meeussen(13J jongens) en Xandres Vervloesem(14j jongens).

Bij de aspiranten meisjes 12 jaar kregen we 9 deelnemers aan de start. Zij moesten onder hun uitmaken wie de nieuwe Belgische Kampioene zou worden. Het was Femke Van Goethem die van in het begin de doorbraak forceerden en de anderen het navolgen opdrong. Achter haar werd Michotte Maëlle tweede en derde werd Julie Brouwers.

Bij de aspiranten meisjes 13 jaar waren alle ogen gericht op Britt Verbeek die haar titel wou verlengen. En of ze dat deed. Van de acht gestarte dames was zij de beste voor Tess Van Loy die Tessa Zwaenepoel achter zich kon houden.

Aspiranten meisjes 14 jaar hadden we zeven deelnemersters aan de start. Van in het begin werd het tempo bepaald door Tine Rombouts. Zij bouwde langzaam aan haar voorsprong uit op Shari Bussuyt en Anthonissen Elise. Zij werden respectievelijk twee en drie in deze categorie.

52 vertrekkers bij onze aspiranten 12 jaar. Geen Thibau Nys die nog herstellende is van een blessure. maar niet te min een mooie wedstrijd bij deze rijders. We kregen in ronde 1 al een lichte afscheiding van vier rijders namelijk Baers Arne, Coremans Dante, Belmans Lennert en Van Hout Luca. Met z’n vieren gingen zij er hard tegenaan. Arne Baers maakte in de tweede ronde een slipper en werd op achtervolgen aangewezen. Vooraan viel het niet stil. Coremans Dante maakte de wedstrijd hard en kon op een voortreffelijke manier weg rijden van zijn concurrenten. Met een lichte voorsprong kwam hij als nieuwe Belgische Kampioen over de finish. Achter hem kregen we een tweede plaats voor Belmans Lennert en de pechvogel van de dag Arne Baers mocht nog als derde op het podium plaats nemen.

Bij de Aspiranten 13 jaar kregen we maar liefst 58 starters. Het was vooral uitkijken naar de Limburgers die het mooie weer maakten. We kregen een supersnelle start van Meeussen Witse. Achter hem werd er gestreden voor de dichte ereplaatsen. Ryan Cortjens was machtig gestart maar in het verloop van de wedstrijd schoof hij stelselmatig op. In de voorlaatste ronde kon hij de strijd aangaan met Natan Szekely. Onder hun tweetjes zouden zij moeten uitmaken wie twee en drie werd. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden beide piloten evenveel kansen. Maar aan de balkjes werd het beslist. Natan kon de balkjes met gemak springen en Ryan moest ze al lopen nemen. Daar werd het kleine verschil gemaakt wat resulteerde dat de Belgische Titel ging naar Meeussen Witse – Natan Szekely werd tweede en Ryan Cortjens knap derde.

De aspiranten 14 jaar werden de sluiters van de dag. Met zo’n 48 deelnemers kregen we een mooi startveld te zien. We kregen een super snelle start van Vervloesem Xandreas. Hij ging bij de eersten het veld in en controleerde de wedstrijd. In de tweede ronde een kleine versnelling was voldoende om de overwinning naar zich toe te trekken. Achter hem kregen we een kleine inspanning van Van Den Broeck Arno om de tweede plaats te bemachtigen en Niels Van De Putte werd de derde op het podium.

De amateurs gingen met een minuut voorsprong van start op de masters A en al gauw bleek dat er een paar over goede benen beschikten. De Masters A waren later vertrokken dan onze amateurs maar dat kon Stijn Raeymaekers niet deren want in ronde drie zat hij al vooraan in het pak en deelde daar mee de lakens uit. Een paar plaatsen na hem kwam dan al de tweede Master A door namelijk Gruwier Steve. Ook hij beschikte over goede benen. Want hij schoof ook heel vlug op in de duur van de wedstrijd. De derde bij de Masters A was Maes Timmy.  Bij de amateurs werd de wedstrijd gecontroleerd door Ruben Vandevelde. Hij wist met 12 seconden voorsprong op Kenny Geluykens de titel naar zich toe te halen. De derde plaats was voor Jochem Heylen.

Geen Nico Schroyen bij de Masters B aan de start. Nico moest gisteren in Rijkevorsel de wedstrijd staken na drie ronde wedstrijd door rugproblemen. In Peulis werd de wedstrijd open gebroken door Guido Verhaegen en Janssen Wim. Zij bepaalden vooraan het tempo maar wanneer Johnny een versnelling plaatste op de modderige omloop was het beste er bij Wim Janssen al af. Hij moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Benny De Bock die op enige meters van de koplopers reed deelde zijn wedstrijd behoorlijk in en kwam mooi als derde over de finish. Dirk Mertens die tijdens het begin van de wedstrijd ook mooi voorin zat moest halfweg de wedstrijd de koplopers laten gaan. Hij deelde zijn wedstrijd naar eigen vermogen in en eindigde een achtste plaats.

De overwinning bij de Masters C ging naar Ludwig Gladines, die van begin tot einde de wedstrijd domineerde. Na hem kwam Mark Verloo als tweede over de streep en de derde plaats was voor Wim Van den Bergh. Ronald De Scheemaeker werd vierde.