Jens Schuermans verlengt contract bij Versluys

Jens Schuermans verlengt contract bij Versluys

ava

Jens Schuermans, heeft na Kevin Van Hoovels en Jeff Luyten, nu ook zijn contract verlengd bij het Versluysteam. Het is de bedoeling met dit trio naar de Spelen van Rio 2016 te werken.

Jens Schuermans, wereldbeker winnaar bij de U23 en vice-Europees kampioen is momenteel bezig met een opleiding topsporter. Die loopt af op 17 januari en vanaf dan kan hij zich helemaal op het mountainbiken concentreren. Eerst zijn er stages gepland en enkele Europese wedstrijden om wedstrijdritme op te doen.  Daarna volgt de eerste wereldbeker in april in Zuid-Afrika.

‘Eigenlijk kwamen we vorige maand al tot een mondeling akkoord maar door omstandigheden kwamen we nu pas samen om het contract te ondertekenen, ‘teammanager Niek Lingier.

Het Versluys kwartet van dit seizoen wordt een trio in 2014. Mathieu Dehaeze is er niet meer bij.  Hij zet de komende jaren alles op zijn studies en ziet het niet meer haalbaar beide te combineren.
’
Ik ben verheugd om met deze drie renners verder te kunnen werken. Sommigen onder hen waren tenslotte nogal begeerd op de transfermarkt.
Met het oog op de Olympische Spelen van 2016 hebben we  drie renners binnen het team die het meest kans maken zich te kwalificeren voor de Spelen van Rio.’

‘Dankzij onze hoofdsponsor Bart Versluys die voor een extra financiële injectie zorgde, konden we de renners in eigen rangen houden. Shimano Benelux,  Scott Benelux  en Fox verlengden ook hun contract en zorgden voor extra materiële ondersteuning.
Eigenlijk is het mooi deze toptalenten op eigen bodem verder te laten ontwikkelen.
Voor het seizoen 2014 staan de wereldbekerwedstrijden en grote kampioenschappen centraal.
In principe rijden we de volledige wereldbeker. In de beloften categorie moeten we kunnen meestrijden voor de allerhoogste plaatsen,’besluit Lingier.

Bron: PM Team Lingier