BK Kruibeke : eerstejaars nieuwelingen : Kampioen Aaron Dockx

BK Kruibeke : eerstejaars nieuwelingen : Kampioen Aaron Dockx

Belgisch Kampioenschap Kruibeke

Eerstejaars Nieuwelingen heren en dames

Aaron Dockx maakt zijn favorietenrol waar. Ondanks een val wordt hij de Belgische Kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen.

foto : rijder zelf

De eersten die aan hun Belgische Kampioenschap mochten beginnen waren de eerstejaars nieuwelingen. De torenhoge favoriet binnen deze categorie blijft zonder twijfel Aaron Dockx. Momenteel heeft hij 19 overwinningen op zijn teller staan maar deze van Kruibeke mag hem normaal gezien ook niet ontgaan. Al moet de rijder van IKO Beobank wel rekening houden met de andere mogelijke favorieten namelijk Kenay De Moyer, Iben Rommelaere, Niels Ceulemans.

Het parcours ligt er drassig bij. De eerste strook na de start is er eentje waar de renners voorzichtigheid moeten inbouwen. Het is opletten voor glijpartijen.

Aan de start van de eerstejaars nieuwelingen hadden we maar liefst 60 renners die zich geroepen voelden om strijd te leveren voor Goud – Zilver en Brons. Ook voor de nieuwelingen meisjes was er strijd tussen 18 kandidaten. Bij de opstelling aan de start was het lichtjes beginnen te regenen en dat bracht wat meer spanning met zich mee voor sommige rijders.

Het startschot werd gegeven en de strijd voor de tricolore trui kon beginnen. Het was meteen duidelijk dat er niet gewacht ging worden. Kenay De Moyer nam meteen het heft in handen en zette zijn medevluchters al meteen onder druk. Aaron Dockx met zijn ervaring reageerde onmiddellijk op de druk van Kenay De Moyer. Jarne Ceulemans schoof mee in het zog van Aaron Dockx.

De topfavorieten liegen niet begaan. Kenay De Moyer, Niels Ceulemans, Iben Rommelaere volgden in de achtervolging. Voor het overige lag het peleton al heel ver uit elkaar. De druk op de favorieten lag hoog waardoor de renners één voor één wel wat foutjes maakten. Maar de ervaring van Aaron Dockx bracht hem naar de kop van de wedstrijd. Na het einde van de eerste ronde lag hij al voorop. Hij had 13 seconden voorsprong op Niels Ceulemans.

Het noodlot sloeg toe : Aaron Dockx kwam ten val maar hij bleef koel. Hij herstelde snel en kon de achtervolgers nog op achterstand houden. De tweede in wedstrijd was Kenay De Moyer die volgde op 10 seconden van de leider. Niels Ceulemans kon geen aansluiting houden bij Kenay en volgde op 23 seconden. Voor de anderen was het aanklampen. Kay De Bruycker en volgde op 43 seconden en Iben Rommelaere en Jarne Ceulemans zochten elkaars gezelschap op en volgden al op bijna één minuut van onze leider Aaron Dockx.

Aaron Dockx controleerde de wedstrijd goed en kon met een mooie voorsprong aan zijn laatste ronde beginnen. Het kwam erop neer om geen fouten te maken en recht te blijven en dan was zijn doel geslaagd. Dan mocht hij naar het podium gaan als overwinnaar en drager worden van de Belgische driekleur. Achter hem kreeg Keany De Moyer af te rekenen met materiaalpech. Zijn versnellingsapparaat werkte niet meer naar behoren. Hierdoor kon Niels Ceulemans dichter komen op Kenay en de strijd voor Zilver en Brons spannend maken. Niels Ceulemans reed een voortreffelijke laatste ronde en reed naar het zilver toe. Hij kreeg in de laatste ronde de leider nog in het visier. Maar kwam te kort om mee te dingen voor winst. Kenay De Moyer moest tevreden zijn met brons. De vierde plaats is voor een sterkrijdende Key De Bruyckeren en Iben Rommelaere werd vijfde. Hij werd geklopt in de spurt voor plek vier.

foto : Bart Raeymaeker

Bij de nieuwelingen meisjes was het Sterre Vervloet die de wedstrijd in handen nam. Ze controleerde de hele wedstrijd door en reed vlot naar haar titel toe. In het begin van de wedstrijd ging Julie Roelandts goed mee maar door een schuiver moest zij voorin de koploopster laten gaan. Hierdoor schoof Kiona D’hont naar de tweede plaats gevolgd door Cloe Van den Heeden pakt brons

Foto’s: Marc Bluys en Bart Knops

Publicatie : Nancy Aerts