BK Lille voorbeschouwing vrouwen.

BK Lille voorbeschouwing vrouwen.

Sanne Cant vindt in Lille haar thuis parcours :  een parcours op haar lijf geschreven.

De Krawatten cross die normaal in de Bpost trofee zit,  is een parcours wat nu helemaal rond de vijver is getrokken. Het ligt er momenteel zeer goed bereidbaar bij. Hier en daar een kleine modderstrook maar daar kan je mits enige stuurvaardigheid ook doorheen fietsen. De Omloop is 2750 Meter lang en het publiek heeft een mooi uitzicht op het hele gebeuren.

Sanne Cant is de topfavoriete bij de dames. Op papier is zij de absolute nummer 1 maar de wedstrijd moet nog verreden worden. De tegenstanders mag je ook niet volledig uit het oog verliezen. Tijdens de kampioenschappen zijn er altijd wel outsiders die de neus aan de voordeur steken en hun naam laten gelden. En de afgelopen weken is al bewezen dat ook Sanne nog te verslaan is. Dus ze zal geconcentreerd aan de start moeten komen en hopelijk zit alles mee om zo haar Belgische titel opnieuw te verlengen.

Ellen van Loy , het evenbeeld van Sanne Cant ?! Misschien wel , Ellen beschikt momenteel over een ijzeren vorm en heel veel moraal. Ze kent de zwakke punten van de tegenstander maar ook van zichzelf. Ellen zal alles uit het pezige lijf moeten persen om te winnen. Vanaf de start weg en weg blijven blijkt inmiddels wel een vast patroon voor Ellen. Ze laat mooie dingen zien de laatste maand.

Jolien Verschueren , zeker rekening mee houden , haar swung en haar Grinta heeft haar al veel geven dit seizoen. Het zal van haar start af hangen hoe het verloop is van haar wedstrijd. Als Jolien direct mee kan vanaf de start op de voorste 4 plaatsen is ze absoluut iemand om rekening mee te houden.

Loes Sels , ze acteert de laatste weken steevast dichter naar de top en net langs het podium , Loes is iemand die kan groeien in een wedstrijd en ze kan lang mee komen als ze haar dag heeft. De outsider bij de vrouwen aanstaande Zondag.

Jan v Dijk