Voorbeschouwing BK Lille – elites

Voorbeschouwing BK Lille – elites

 

Het BK in Lille , de thuis haven van  Sanne Cant en Wout Van Aert… De meeste rijders vinden de omloop van het Belgische Kampioenschap zeer technisch maar door de regen wel verrassend. Wie gaan er hoge ogen gooien en waarom en wie verwachten wij in een outsiders rol.

Wout Van Aert ,

Wout Van Aert 14

Torenhoog favoriet… maar Wout heeft zeker de laatste weken toch al wel eens een morele klap gehad van zijn opponenten. Toch zien zijn tegenstanders hem als de te kloppen man op zijn thuisparcours. Gaat Wout de lijn van het laatste weekend door trekken of gaan zijn opponenten een trukendoos open doen.

Als top favoriet vanaf de eerste meter op kop en die nooit meer afstaan , die mogelijkheid zit er meer dan in gezien zijn enorme staat van dienst dit seizoen.

Kevin Pauwels

Kevin Pauwels 9

de schaduw favoriet … heeft Kevin zich de laatste weken gespaard om deze maand af te sluiten met 1 of 2 klappers.

Het heeft er alle schijn van dat Kevin de puntjes op de i is aan het  zetten om genadeloos toe te slaan in Lille. Het hele seizoen heeft Kevin licht achter de feiten aangelopen en dat is niet zijn ding , elke keer net niet goed genoeg of net niet sterk genoeg. Er zijn al renners die van minder een rol beroerte krijgen en zich dan alsnog een slag in de rondte werken om te winnen wat dan weer averechts werkt. Kevin komt Woensdag terug van trainings kamp en dan zal het goed moeten zijn.

Tom Meeusen

Tom Meeusen 8

favoriet of niet ?

feit is dat het parcours Tom zou moeten liggen met zijn technische kunnen , hij demonstreerde nog even in Leuven en hij voelt zich goed. Tom die zich nooit iets in zijn hoofd haalt wat onmogelijk lijkt zal meer dan vermoedelijk 1 van de hoofdrol spelers worden in Lille. Tom heeft dan ook nog wat te bewijzen en zal zich zeker niet wegsteken mocht hij goed zijn. De eerste 2 ronden zullen cruciaal zijn voor hem aanstaande Zondag om de competitie uitgebreid te bekijken.

Sven Nys

Sven Nys en Lars van der Haar in Valkenburg

 wat moet je hier nu over zeggen , zeer drukke kerst periode afgesloten met een wat mindere wedstrijd in Leuven maar verder zeker goed gepresteerd. Geloof me als Sven goed is laat hij het niet liggen en tankt moraal gedurende de wedstrijd. Zeker een man om rekening mee te houden te meer omdat afscheid nemen in schoonheid toch wel een dingetje is voor de Crelan-Trek renner.

Outsiders :

 

Klaas Vantornhout

Klaas Van Tornhout IMG_7349

 Kampioenschapsrenner bij uitstek en degelijk goed in vorm , op letten voor deze renner , als ze hem laten gaan is ie verdwenen en gaat Klaas vliegen op zijn vorm.

Jan v Dijk