BK veldrijden in 2018 naar Koksijde

BK veldrijden in 2018 naar Koksijde

ava

Het Belgisch kampioenschap veldrijden zakt in 2018 af naar Koksijde. Dat maakte de Belgische wielerbond vandaag bekend. De kuststad was eind januari al het decor voor het wereldkampioenschap. Toen kroonde Niels Albert zich na een solo in het mulle zand tot wereldkampioen

“Na het succesverhaal van de wereldkampioenschappen in januari is Koksijde opnieuw klaar voor een groot wielerfeest in de duinen. We zijn dan ook bijzonder verheugd met dit nieuws,” aldus het gemeentebestuur van Koksijde.

De Duinencross is één van de oudste crossen van ons land. Al sinds 1969 maakt de veldrit deel uit van de Belgische kalender. Legendarisch werd de omloop toen Paul Herijgers in 1994 met veel bravoure de concurrentie uit het wiel reed en wereldkampioen werd.  Niels Albert nam op 29 januari 2012 -18 jaar later- de eer over van Herijgers. Maar liefst 61.000 toeschouwers waren langs het parcours aanwezig.

Koksijde was al één keer het decor voor een Belgisch kampioenschap. In 2002 klopte Mario De Clerq, Erwin Vervecken in de strijd om de tricolore trui. Sinds 2006 maakt de veldrit ook deel uit van de Wereldbeker.

De Belgische kampioenschappen zullen vermoedelijk doorgaan op 6 en 7 januari 2018.

Brecht Toelen