BMX 2000 DESSEL ontvangt prijst uit handen van minister-president Peeters

BMX 2000 DESSEL ontvangt prijst uit handen van minister-president Peeters

ava

Afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V heeft BMX 2000 DESSEL het Dessels pompke in ontvangst mogen nemen uit handen van Vlaams minister president Kris Peeters. Het Dessels pompke is een wisseltrofee die door de partij uitgereikt wordt aan een Desselse vereniging of personen die in het afgelopen jaar iets bijzonders gepresteerd of ondernomen hebben in de gemeente.

Voor de eerste keer was die eer weggelegd voor een sportclub en meer in het bijzonder mocht voorzitter Frank Smets en zijn bestuur deze prijs in ontvangst nemen voor de zeer succesvolle organisatie van het Europees kampioenschap in 2013 op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark van Dessel.

Het is misschien niet de grootste prijs die je kan winnen, maar toch zijn we ook hier trots op zegt voorzitter Frank Smets. Dit bewijst toch maar weer dat we het goed gedaan hebben en nog belangrijker, dat de mensen toch stilaan de BMX sport beginnen te waarderen als echte sport. Na de uitreiking hebben de minister president Kris Peeters en Servais Verherstraeten samen met de rest van de aanwezigen nog een rondleiding gekregen op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark.Daar werd er ook met de minister president gesproken over de problematiek dat de BMX sport samen met vele andere olympische sporten ondergewaardeerd worden in de pers. Of het ook iets zal uithalen is moeilijk te zeggen,’zegt Frank Smets. Maar alle kleine beetjes helpen iets groots te maken.

Bron: PM