BMX 2000 Dessel staat voor een belangrijk jaar vol veranderingen

BMX 2000 Dessel staat voor een belangrijk jaar vol veranderingen

 

2016 wordt voor de off-road club BMX 2000 DESSEL een belangrijk jaar in verschillende opzichten.

Zo wordt er op 22 mei het provinciaal kampioenschap georganiseerd. Dit is terug het eerste kampioenschap sinds het Europese kampioenschap in 2013.

Maar zeker zo belangrijk is de verbouwing van het huidige JOEL SMETS BMX CIRCUIT. Dit gaat eind september volledig vernieuwd worden. Er komt een nieuwe 5 meter hoge startheuvel die gebouwd wordt volgens de UCI normen en verder wordt het parcours zelf helemaal plat gegooid om dan terug vanaf nul te beginnen met de aanleg van een volledig nieuw parcours. Een parcours dat ook in lengte langer zal worden. Dit is mogelijk omdat de club wat extra terrein ter beschikking krijgt van de gemeente Dessel.

Het nieuwe circuit zal klaar moeten zijn tegen dat het seizoen 2017 er aan komt. Dus begin maart moet het dan klaar liggen om te trainen en wedstrijden te rijden.

Daarna zal het JOEL SMETS BMX CIRCUIT weer klaar zijn om terug Europese wedstrijden naar Dessel te halen de komende jaren.

De club zelf, is na 15 jaar nog steeds één van de meest vooruit strevende BMX & MTB clubs in België. Zo blijft de jeugdwerking nog steeds op een hoog niveau draaien en groeit de club nog steeds in aantallen.

In 2016 komen er 110 licentiehouders BMX aan de start van de nationale wedstrijden en zij worden wekelijks begeleid op de club trainingen door ervaren en gediplomeerde trainers.

‘Een spectaculaire groei in het leden aantal zagen we de afgelopen maanden bij onze mountainbike afdeling, daar werd het leden aantal zowat verdubbeld. Zij gingen van 15 leden naar 28 jongeren, wat maakt dat de club zowat de grootste mountainbike club voor jongeren is in België. Ook de mountainbikers kunnen elke week opnieuw genieten van trainingen gegeven door ervaren gediplomeerde trainers,’zegt voorzitter Frank Smets.

‘Om het sportief nog beter te doen dan het afgelopen jaar zal niet mee vallen, want 2015 is in verband met prestaties een echt topjaar geweest. Met meerdere kampioenen en podium plaatsen op zowel provinciaal, nationaal, Europees en wereldvlak zullen de leden dit jaar flink moeten uitpakken om dit nog te verbeteren. Ook bij onze mountainbikers konden ze een provinciale titel noteren. Dus ook daar zijn er meer en meer jongeren die bij de top gaan behoren,’besluit Smets.

Bron: PM