Richtlijnen BMX seizoen 2016

Richtlijnen BMX seizoen 2016

BMX seizoen 2016

 

Hallo  allemaal,

 

We staan aan de start van het nieuwe bmx seizoen.

Ik wil jullie toch nog eens even enkele dingen zeggen.

 

Voor de TC Competitie

Het is in jullie eigen belang dat er tijdens de allereerste TC voldoende deelnemers zijn in de categorieën. Ik spreek hier dan vooral voor de Cruisersklasses en de Masters 30+

Cruisers -16 : op de 1ste TC minstens met 5 zijn

Cruisers 17-29 : op de 1ste TC minstens met 5 zijn

Zoniet worden jullie samengevoegd voor de rest van het seizoen tot Cruisers -30

Cruisers 30/39 : op de 1ste TC minstens met 5 zijn

Cruisers 40+ : op de 1ste TC minstens met 5 zijn
Zoniet worden jullie samengevoegd voor de rest van het seizoen tot Cruisers 30+

 

 

Cruisers Girls : op de 1ste TC minstens met 4 zijn of jullie worden samengevoegd met de Cruisers -16 of zelfs Cruisers -30 naargelang het aantal deelnemers bij de Cruisers ( jongens )

 

Masters 30+ : op de 1ste TC minstens met 5 zijn anders worden jullie samengevoegd met de Boys 19+

 

 

Voor de FL C Competitie

Het is ook hier in jullie eigen belang dat er tijdens de allereerste FL C voldoende deelnemers zijn in de categorieën. Ik spreek hier ook weer vooral in de Cruiser klasses en de Masters 30+.

Cruisers -30 : op de 1ste FL C minstens met 5 zijn

Cruisers Girls : op de 1ste FL C minstens met 4 zijn

Zoniet worden jullie samengevoegd

 

Masters 30+ : op de 1ste FL C minstens met 5 zijn

Anders worden jullie samengevoegd met de Boys 19+

 

Voor de rijders die in 2 categorieen gaan deelnemen ( 20inch en 24inch ). Er moet nu dus een cruiserlicentie aangevraagd worden. De 20inch zal steeds de hoofdcategorie zijn en de 24inch is de nevencategorie.

 

Denk er ook aan dat de licentie aan de achterkant moet getekend worden, ook door de allerkleinste.

 

Vergeet op de wedstrijddag zeker NIET om jullie LICENTIE en WIELERBOEKJE bij te hebben. GEEN LICENTIE = NIET STARTEN. Hou daar rekening mee. Fotocopies van licenties tellen niet en zullen niet aanvaard worden om in te scannen. Ook ingescande licenties en via smartphone aanbieden voor scannen telt niet.
Je komt ook niet zonder fiets, helm en kledij naar de BMX, dus ook niet zonder licentie en wielerboekje.
HEEL BELANGRIJK: je krijgt na de inschrijving een bonnetje als bewijs van inschrijving mee. Op dit bonnetje staan de naam, startnummer en categorie van de rijder. Zeker altijd controleren. ZONDER BONNETJE ben je niet ingeschreven. DUS ZORG DAT JE EEN BONNETJE VAN ONS KRIJGT.
Iedereen rijdt met het nummer dat hem of haar is toegekend. Er mogen GEEN cijfers op het frame worden geplakt als zijbordjes.
Boys rijden met GEEL bord met ZWARTE cijfers, ook BOYS 19+ en MASTERS 30+
Girls rijden met BLAUW bord met WITTE cijfers, ook de dames met een vergunning WOMEN 19+.

Cruisers rijden met ROOD bord met WITTE cijfers.
Junior Women en Men rijden met ZWART bord met WITTE cijfers

Elite Women en Men rijden met WIT bord met ZWARTE cijfers.
Als er iemand in het buitenland gaat rijden, steeds toelating vragen aan je provinciaalse afgevaardigde van WBV. Voor BMX-ers 15 jaar en ouder kost dit 3 euro per dag dat je rijdt. Dus als je 2 dagen deelneemt aan het EK in het buitenland is dit 6 euro voor de toelating. Als je de toelating hebt, de wedstrijd zelf in het wielerboekje vermelden. Je moet maar 1 dag invullen. Je rijdt bijvoorbeeld het weekend van 2 en 3 april in het EK in Zolder. Dan vul je in je boekje 2/4/2016 EK ZOLDER. Als het een EK ronde of 3-Nations Cup is in eigen land moet je geen buitenlandse toelating aanvragen. Je moet wel het boekje zelf invullen, maar niet doorsturen. Hou er wel rekening mee dat hier controle kan op gedaan worden. Bij de buitenlandse wedstrijd moet je wel steeds het ingevulde boekje doormailen naar de provinciaalse verantwoordelijke binnen de 4 dagen na wedstrijd. Je kan er een foto van maken en doormailen, of inscannen en doormailen.

 

Er mag pas aan wedstrijden worden deelgenomen vanaf de dagleeftijd van 5 jaar. Ook al worden de licenties vroeger afgeleverd door WBV.

 

Clubleden rijden met clubkledij, teamleden rijden met teamkledij, individuele rijders rijden met kledij ZONDER enige reclame.

Nationale kampioenen rijden met de kampioenentrui, ofwel met de trui die er gegeven is op het BK door KBWB, ofwel met een club of teamtrui waarvan de linkermouw de nationale kleuren heeft zonder enige reclame.

 

De Vlaamse kampioenen en Provinciaalse kampioenen zijn vrij om hun trui te dragen.

 

Het provinciaals kampioenschap EN het Vlaams kampioenschap zijn verplichte wedstrijden. Bij niet deelname ben je geschorst voor 7 dagen die aanvangen de dag na de wedstrijd en mag je dus de zaterdag en zondag opvolgend niet deelnemen aan een BMX wedstrijd. De provinciaalse kampioenschappen vallen samen met Flanders Cup wedstrijden.
De foto-finish van Hans Seesing wordt gebruikt tijdens de TC, FLC en VL K en BK.

 

Tijdens de Flanders Cup, Wallonia Cup, Regionale wedstrijden ( promo )   en Kampioenschap van Vlaanderen zijn recreanten toegestaan en ook G-sporters.

Inschrijvingsgeld recreanten  en G-sporters :

5 tot en met 14 jaar : 13 euro

15 jaar en ouder : 15 euro

 

Tijdens de Flanders Cup en het Kampioenschap van Vlaanderen rijden de recreanten tijdens BLOK 1. Recreanten kunnen pas op zondag inschrijven en mogen ook alleen op zondag trainen.

Tijdens de promo’s en Wallonia Cup is er GEEN blokrijden.

 

De puntentelling is hetzelfde voor de TC, FLC en WAL CUP.

 

Er mag met clickx gereden vanaf 12 jaar ( BLOK 2 ). En door de Cruisers in blok 1.

Voor alle duidelijkheid : tijdens de Belgische competitie mogen alleen Juniors  en Elites met korte broek en de nodige beenbescherming rijden.

Alleen Elites die Internationaal Elite Women of Men rijden met een careernummer mogen met een rugnummer op de trui rijden.

 

Op EL ( European League ) mag er pas vanaf 13 met clickx gereden worden.

 

Tijdens EL en EK mogen de 5 en 6 jarigen niet meer deelnemen. Op WK mogen ze nog wel deelnemen mits startgerechtigdheid door KBWB.
Aan European League wedstrijden ( EL ) is iedereen vrij van deelname vanaf 7 jaar. Voor EK moet men ook startgerechtigd zijn door KBWB, men kan pas deelnemen vanaf 7 jaar.
Aan 3 Nations Cup wedstrijden is iedereen vrij van deelname vanaf 5 jaar. Hier mogen dus de 5 en 6 jarigen wel deelnemen.
De zaterdagtrainingen zijn vanaf dit jaar officiële trainingen. Er mag getraind worden met vrije keuze van trui op zaterdag, maar zowel zijbordjes als nummerborden moeten aanwezig zijn op de fiets.

Tijdens de zaterdagtraining mogen de 15 en 16 jarigen alsook de Juniors samen met de Elites trainen op de pro-sectie indien aanwezig van 16.30u tot 17.00u.

 

Ga ook steeds naar de uitslagen kijken na de reeksen en na alle finales ( ¼, ½, finale ). Als je een fout ziet, kom dit direct aan het jurylokaal melden. Wacht niet tot ik s’avonds de uitslagen heb doorgestuurd, want dan ik het te laat om klachten te hebben.
Ga kijken, want het is niet de eerste keer dat mensen dachten dat hun zoon of dochter niet door te reeksen was en naar huis vertrokken terwijl het kind wel door te reeksen was.

 

Vanaf dit seizoen gaan wij ook proberen om de lijsten op het internet te plaatsen. Dit zal uiteraard alleen lukken als we internetverbinding hebben.
De lijsten komen dan op www.bmxeurope.eu

Ga naar de site, klik op lijsten en dan op de wedstrijd en dan kan je alle bordlijsten en resultaten een hele dag volgen via je tablet of smartphone.
Er is een aanpassing in het progamma gedaan zodat de lijsten goed leesbaar en zichtbaar zijn op smartphone en tablet.
Wij gaan een test doen in Wilrijk tijdens de promo wedstrijd.

 

Ik wens iedereen een sportief, fair en hopelijk blessurevrij BMX seizoen.

Opgesteld door Chantal Bensch

Gepubliceerd Nancy Aerts

Foto : Nancy Aerts