BMX 2000 pakt opnieuw wereldtitel en 2 finaleplaatsen

BMX 2000 pakt opnieuw wereldtitel en 2 finaleplaatsen

Kjelle Poets (girls 8) heeft in het Engelse Birmingham voor het tweede jaar op rij de wereldtitel behaald. Maar niet alleen Kjelle presteerde knap. Ook Brett Jacobs(Boys 13) en Pjotr Paeshuyse(boys12)  haalden de finale, maar werden respectievelijk vierde en zevende.  De club blikt tevreden terug op de prestaties van haar rijders.

De regenboogtrui was  dus niet het enige wapenfeit van de BMX 2000-rijders in Engeland. Brett Jacobs (boys 13) miste maar net het podium. Hij reed knappe reeksen en kon zich uiteindelijk plaatsen voor de finale. Daarin was zijn start wat minder, maar door een mooie passeerbeweging en een val van tegenstrevers kon hij nog opschuiven tot een vierde plaats.

Pjotr Paeshuyse (boys 12), vorig jaar nog brons op het WK, kon ook deze keer doorstoten tot in de finale. Hij moest helemaal vanuit de buitenbaan vertrekken en kwam ondanks verwoede pogingen om op te schuiven, niet verder dan een zevende plaats.

Verder onthouden we Wout Geukens (boys 11), die met een nipte vijfde plaats in de halve finale net niet de finale kon rijden. Karo Vertessen (girls 14), vorig jaar ook nog brons, kwam in de halve finale in aanraking met een tegenstandster en viel. Ook Ton Cleijne (cruiser 45+) moest na de halve finale de strijd staken. Mathijs Verhoeven (boys 15) werd uitgeschakeld in de kwartfinale. In de kampioenschapsklassen raakten Lauren Stevens (junior men) en Tori Van de Perre (elite women) niet door de reeksen.

Voorzitter Frank Smets is erg tevreden met de drie finaleplaatsen. ‘Kjelle was opnieuw super. Brett was met een iets betere start zeker podiumwaardig. Pjotr reed zeker ook een goede wedstrijd maar kampte met iets te veel zenuwen. Hij had misschien meer verwacht maar het ene WK is het andere niet. België had bij de -14-jarigen in totaal acht finalisten en bevestigt daarmee de prestaties van vorig jaar in Kopenhagen.’

Aanstaande zondag 3 juni zijn de rijders van BMX 2000 Dessel actief op het eigen Joël Smets BMX-circuit voor de vierde manche van de Topcompetitie. Er worden maar liefst 600 rijders aan de start verwacht voor deze belangrijkste competitie in België. De leeftijden tot 10 jaar rijden vanaf 10 uur, de jongens en meisjes vanaf 11 jaar beginnen eraan om 14 uur.

 

www.bmx2000.be