Magalie Pottier en Sam Willoughby wereldkampioen(e) in de Elite classe BMX.

Magalie Pottier en Sam Willoughby wereldkampioen(e) in de Elite classe BMX.

ava

Wat een WK. Veel valpartijen waardoor enkele toppers verdwenen van het strijdtoneel, maar ook prachtige races gezien op Redbull.TV. Verrassingen toch wel bij de Elite Men waar topfavoriet Connor Fields er al uit ging in de kwartfinale, net als de Nederlander Raymon van der Biezen en Edzus Treimanis.

In de categorie Junior Women moesten de meisjes zich direct kwalificeren in de manches om door te stoten naar de finale. Deze werd gewonnen door de kersverse Wereldkampioene TT Felicia Stancil uit Amerika. Het zilver ging naar de Duitse Nadja Pries en het brons naar de Amerikaanse Dani George.

De JuniorMen moesten zich bewijzen in de manches, ¼ finale, ½ finale en finale. Hier was de Columbiaan Alberto Carlos Ramirez Yepez de snelste voor de Amerikaan Maliek Blyndloss en de Fransmans Léopold Tramier. Onze Lauren Stevens raakte jammer genoeg niet verder dan de manches met een 5-3-5. De topfavoriet en Europees kampioen Amidou Mir uit Frankrijk ging eruit in de halve finale alsook de kersverse wereldkampioen TT Romain Mahieu uit Frankrijk.

De Elite Women moesten ook door de manches, kwart en halve finale raken om door te stoten naar de finale. De Franse Magalie Pottier reed als eerste over de finish en versloeg haar landgenote Eva Alloud die tweede werd en Romana Labounkova uit Tsjechie werd 3de. Onze eigenste Tori Van De Perre werd uitgeschakeld in de manches met 6-6-6. Elke Vanhoof stootte door naar de kwartfinale met 4-6-4 in haar manches maar strandde in die ¼ finale op een 7de plaats. Shanaze Reade uit Groot-Brittanie werd in de kwartfinale uitgeschakeld.

De Elite Men moesten ook een lange wedstrijddag afleggen om zich te kwalificeren voor de grote finale. De Australische Sam Willoughby won deze finale, de andere podiumplaatsen waren voor de uittredende wereldkampioen Joris Daudet uit Frankrijk en zijn landgenoot Moana Moo Caille. Onze landgenoot Arnaud Dubois werd in zijn manches mooi 2-4-5 maar zijn wedstrijd stopte in de kwartfinale met een 6de plaats. De topfavoriet uit Amerika Connor Fields werd uitgeschakeld in de kwartfinale alsook de Nederlander Raymon Van Der Biezen en de Europees kampioen Edzus Treimanis uit Letland.

Uitslagen op http://www.bmx-results.com/index.php