BMX Soumagne

BMX Soumagne

Slechte Weer – loodzware omloop – …. dat waren de ingredienten voor een wedstrijd meetellende voor de topcompetitie in Soumagne

Onder een lucht gevuld met regen ging de wedstrijd in Soumagne van start. Het was gauw te merken dat velen rijders gekozen hadden om dit loodzware parcours links te laten liggen.

Uiteindelijk gingen er 425 deelnemers van start verdeeld onder de 35 reeksen in Block 1 en nogeens evenveel in Block 2.

We kregen natuurlijk wel wat andere rijders vooraan in het wedstrijdverloop. Want het waren uiteindelijk de rijders die over de goede benen beschikten die de wedstrijd konden winnen. Ook pech lag niet ver…. Dat mocht Arnaud Dubois aan de lijve ondervinden. Door zijn schuiver in de halve finale in bocht één werd hij doorverwezen naar de B-finale die hij met gemak op zijn naam mocht schrijven. Ook voor deze overwinning gingen de supporters uit hun dak. De A-finale werd gewonnen door Bryan Warnier.

Bij de dames ging de overwinning naar Elke Van Hoof. Marie Hossay, die bij aanvang van de wedstrijd heel veel stress had, kon zich op dit loodzware parcours als tweede de finish overschrijden. Het podium werd vervolledigd door Torri Van De Perre.

Volgende week staat de hele caravaan weer opgesteld langs de omloop in Zolder. Daar gaan de rijders strijden voor de titel van Kampioen van Vlaanderen. Uitkijken wie de nieuwe kampioenen zullen worden.