Kampioenschap van Vlaanderen

Kampioenschap van Vlaanderen

ava

BMX club Circuit Zolder organiseerde op 02 september 2012 het Kampioenschap van Vlaanderen. Spanning – Spektakel – ….. was er zeker aanwezig! Wie de nieuwe kampioenen zijn lees je hieronder.

De BMX Club Circuit Zolder doet er alles aan om van hun wedstrijden een prachtig evenement te maken. Nu ook weer met het Kampioenschap van Vlaanderen. Maar liefst 466 deelnemers stonden achter het starthekke om te strijden voor de begeerde titel van Kampioen van Vlaanderen 2012.

Er waren velen die deze titel wel wilden op hun naam schrijven, maar zoals de meesten titels is deze maar voor één persoon per categorie weg gelegd. Wie de verschillende nieuwe kampioenen van Vlaanderen zijn, krijg je hieronder opgesomd.

Cruisers Girls : de nieuwe Kampioene is Vandeput Angie voor de club uit Peer gevolgd door Dewilde Maritza en als derde Crauwels Lieze.

Cruisers – 16 jaar : op de derde plaats Cammans Jari – tweede plaats Van Herck Jonas en de nieuwe kampioen is Vaes Yergon voor de club van Aarschot.

Cruisers 30+ : op het hoogste schavot vonden we Deschagt Alain voor Oostende BMX Club – de tweede plaats was voor Guy Geerts en de derde gelukkige was Vandeput Dirk.

Girls 5-7 : Een volledig podium vanuit de Molensprinters Pulderbos : De titel voor Lambrechts Chayen – De Kegel Roxanne werd tweede en het podium werd vervolledigd door Goossens Billy.

Girls 8-9 : Goud voor Kjelle Poets – Zilver voor Gommers Robyn en het Zilver was voor Forrest Jukka.

Girls 10-11 : het goud was voor Nieke Coppens – het zilver voor Zwaenenpoel Tessa en het brons voor Marthe Goossens

Bij de boys van 5-6 jaar was het de thuisrijder Niels Appermont die de titel op zijn palmares schreef. Gevolgd door de rijder uit Peer Neo Thielens en nog een thuisrijder namelijk Piccart Yorgi Maximiliaan mocht het podium vervolledigen.

Boys 7 was het strijden tot op de meet : uiteindelijk werd Tjorven Mertens van de BMX Stars de nieuwe Kampioen voor de thuisrijder Dieter Brouns en Mike Uytterhoeven moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Ook bij de boys 8 jaar was het een strijd tot de laatste millimeters : de titel ging naar Melis Jools voor de thuisrijder Seppe Laenen en als derde mocht LUka Van Steenbergen het podium vervolledigen.

Dees De Witte mocht de titel op zijn naam schrijven bij de boys 9 jaar. Didi Van Tiggels en Robbert Van STaeyen mochten bij hem op het podium als respectievelijk twee en drie van de dag.

Robbe Meerts kon zijn rol als nieuwe kampioen waarmaken. Hij wist de titel te nemen voor Pollefliet Gianluca en als derde mocht thuisrijder Simseck Renzy het podium op.

Girls 12-14 werd de strijd gestreden en de overwinning ging naar Karo Vertessen voor Myrthe De Rijk en als derde Pollefliet Ilana.

Thuisrijder Marie Hossay mocht de nieuwe trui van Kampioen van Vlaanderen aantrekken. Zij wist als eerste te eindigen bij de girls 15-16 jaar voor Adams Lisse en Vangoidsenhoven Jone.

Geukens Wout werd de Vlaamse Kampioen bij de boys 11 jaar. Hij versloeg Yenten Meiresonne en Michael Bervoets.

Boys 12 jaar werd als Kampioen van Vlaanderen gekroond Geens Sybren voor Paeshuyse Pjotr en Deburchgraeve Rune.

Boys 13 : de nieuwe trui voor Brett Jacobs voor Elias Verbinnen en Marnicq Janssens.

Ruben Gommers liet een prachtig staaltje van BMX zien en mocht zich als nieuwe kampioen laten kronen. Bij hem op het podium Andy Ruts en Jordi Goovaerts.

Boys 15 : Matthijs Verhoeven reed een prachtige wedstrijd en wist als eerste te finishen voor Willems Seppe en Jitte Nijs.

Bij de Boys 16 konden we een gelukkige speaker Luc Wouters zien. Hij zag dat zijn zoon de nieuwe kampioen van Vlaanderen 2012 werd voor Jona Laenen en Wouter Segers.

Boys 17+ ging naar huis als nieuwe kampioen : Gijs Elebaut van de BMX Gent voor De Kleyn Glenn en Verdijck Jelle mocht het podium vervolledigen.

Bij de masters 30 + hadden we maar vijf deelnemers maar niet te min een prachtige wedstrijd van deze heren. De titel ging uiteindelijk naar Joost Bogaert voor Nico Van Dartel en Willem Nico.

De nieuwe Kampioen bij onze Junior Men is Lauren Stevens. Hij wist de thuisrijder Michael Bogaerts achter zich te houden. Ghinio Van De Weyer vervolledigde het podium.

Elite Men hadden we maar vier rijders aan de start maar twee die in aanmerking kwamen voor de titel. Deze was voor Roy Van Aken voor Mattias Somers. De thuisrijders Davoust Adrien en Leroy Pierre Yves lieten een prachtige wedstrijd zien maar mochten niet deelnemen aan het Kampioenschap van Vlaanderen.

Bij de Junior Women was de titel voor Jessica Sels die de thuisrijder Sarah Neys van de eerste plaats kon afhouden. Angie Van de Put mocht voor de tweede maal die dag het podium op maar nu om als derde gehuldigd te worden.

Voor Elke Van Hoof was er geen tegenstand zij kon van start tot finish aan de leiding rijden om zo deze titel bij te schrijven. Als Tweede konden we Torri Van De Perre noteren en als derde Talitha Van Hoof.

Dikke proficiat aan alle nieuwe kampioenen.