BMX Supercross World Cup in Abbotsford BC(Canada) afgelast

BMX Supercross World Cup in Abbotsford BC(Canada) afgelast

ava

De vierde ronde voor de UCI Supercross World Cup op 6 en 7 september in Abbotsford BC(Canada) zal niet plaatsvinden. Dat hebben de UCI en Global SX Events Inc. beslist.

Nadat ze succesvol de finale ronde van de BMX Supercross World Cup in 2012 organiseerde, worden ze door interne structurele en financiële complicaties gedwongen om hun organisatie af te gelasten.

‘We zijn niet in staat om een BMX Supercross World Cup op dit moment te organiseren,’ zegt Cycling BC in een mededeling. ‘Investeren in de ontwikkeling  van een sport is belangrijk voor Cycling BC, maar de financiële situatie en recente veranderingen van het bestuur  hebben onze gedwongen om eerst de organisatie terug gezond te maken.’

Global SX Events, die het algemene management van de UCI BMX Supercross World Cup doet, beschrijft de situatie als onfortuinlijk.  CEO John Lindstrom zegt hierover: ‘Cycling BC organiseerde een mooi evenement in 2012 voor deelnemers en teams. Het was zeker niet de grootste race van het wereldbekercircuit, maar het had nog potentieel om een klassieker te worden. Hopelijk kunnen we in de toekomst terugkeren naar Brits Columbia.’

Verschillende opties voor een verandering van datum zijn onderzocht. Maar omdat het seizoen binnenkort op gang komt, werd beslist om dit niet te doen. Andere annuleringen zouden een impact hebben op de voorbereiding van de teams en de rijders. 

De  UCI BMX Supercross World Cup kalender 2013

 

19-20 april 2013              Round 1          Manchester, GB

10-11 mei 2013               Round 2          Santiago Del Estero, Argentinië

15-16 juni 2013               Round 3          Papendal, Nederland

27-28 sept. 2013             Round 4          Chula Vista CA, USA

 

Bron: PM