Sander Bisseling traint Desselse BMX’ers

Sander Bisseling traint Desselse BMX’ers

ava

BMX 2000 Dessel heeft er  met Sander Bisseling een gelegenheidstrainer bij.  Hij was tot vorig jaar lid van het sterke Nederlandse nationale team en zal dit seizoen maandelijks een training komen verzorgen. Dinsdagavond deed hij dat voor het eerst en stonden er vooral spurtjes op het programma, gevolgd door een uiteenzetting over het leven als sportprof.

Door aanhoudend blessureleed diende Sander Bisseling in mei vorig jaar zijn ontslag in bij de Nederlandse bondscoach Bas de Bever, nadat hij zes jaar als prof een vaste waarde was in het succesvolle Nederlandse nationale team. De ervaring van bijna tien jaar topsport wil hij nu doorgeven aan jongeren. Hij deed een aanbod aan BMX 2000 Dessel en de club ging daar graag op in. “Ik ben ervan overtuigd dat we veel van iemand als Sander kunnen leren”, aldus voorzitter Frank Smets. “We hopen hierdoor nog meer kwaliteit te geven aan onze clubtrainingen. Ik ben ervan overtuigd dat zowel de leden als onze trainers er nog beter van gaan worden.”

Sander Bisseling zal dit seizoen in totaal acht keer een training komen geven. “Ik wil veel aandacht besteden aan de indeling van het seizoen”, zegt hij. “Ik merkte dat bij sommige clubs het hele jaar door dezelfde trainingen werden gegeven. Dat is natuurlijk onzin. In deze periode wil ik vooral werken aan de opbouw van de conditie. Nadien schakelen we over naar de verfijning van de techniek op de baan. Ik heb in tien jaar tijd zoveel opgevangen over topsport en dat wil ik nu mondjesmaat doorgeven, mijn kennis delen zeg maar. Bijvoorbeeld dat je ook veel moet rusten en op je voeding letten. Het is de bedoeling dat ik de trainers hier ook wat kan bijbrengen want zij zijn het die elke week met de jongeren werken.”

Intussen heeft Bisseling na zijn carrière als BMX-prof een andere job gevonden. Zo werkt hij voor Elkay Sports, de importeur van de Leatt Neckbrace, en fietst hij nog eenmaal per week bij zijn club in Wijchen. Op die manier blijft hij nauw in contact met de BMX-wereld.

Bron: PM

www.bmx2000.be