BMX talent

BMX talent

In het begin van deze eeuw maakte ik echt kennis met de BMXsport. Een fascinatie die me nooit meer losliet. Ons land speelt de laatste jaren mee op internationaal niveau. Het is vooral een dame die nu nog hoge ogen gooit, maar de mannen de staan klaar om in haar voetsporen te treden.

Elke Vanhoof is al enkele jaren de rots in de branding voor de Belgische BMX. Ik ken haar al enkele jaren en ze nog steeds hetzelfde sympathieke meisje uit Witgoor Dessel. Ze traint enorm hard en leeft voor haar sport.

Ik heb het reglement nooit begrepen dat haar thuis liet van de Olympische Spelen van Londen. Daar had ze zeker mogen mee doen, wat mij betreft. Maar Elke bleef niet bij de pakken zitten. Ze verbeet de ontgoocheling en timmerde verder aan haar carrière. Daarnaast zette ze nog het Project 91 op om jonge BMX’ers te begeleiden en met raad en daad bij te staan in hun prille carrière. Klasse!

Begin dit jaar werd snel duidelijk dat de stages in de States hun vruchten afwierpen. Met een aantal gerenommeerde zeges in het buitenland en ondermeer ook in de EK ronde in Zolder, zette Elke de puntjes op de i.

Stralende gezichten bij bondscoach Chris Jacobs en nationaal trainer Michel Vermeiren, maar ook natuurlijk bij haar entourage.

Haar resultaten geven zeker een boost aan de jongens die momenteel deel uitmaken van de nationale selectie en worden klaargestoomd voor het WK in Rotterdam dit jaar en het WK in Zolder volgend jaar. Maar niet alleen voor deze jongens, maar ook voor de andere jongens en meisjes is Elke zeker een inspiratiebron om tot het uiterste te gaan in de BMX.

Doe zo verder, Elke! Nog veel succes!