BMX Vlijtingen een feit….

BMX Vlijtingen een feit….

Als oa reporter van deze site volg ik de BMX kort op,

zo zijn we een kijkje gaan nemen in Vlijtingen bij Riemst (Limburg).

Na een telefoontje voor een afspraak zijn we naar Vlijitngen afgezakt om de voortgang van het BMXparcours op te volgen, de laatst keer dat we in de buurt waren stonden de “patatten” nog op het perceel wat de start van de grondwerken enigszins belemmerde.

Bij het arriveren werden we hartelijk onthaald door bezieler Stefan Goossens, een uitvoerige rondleiding met de nodige uitleg werd ons gegeven, er is reeds veel werk verzet aldaar! Blijkbaar heeft Stefan dat bijna allemaal zelf verricht met hand en machine, amaai! Om het grondwerk te realiseren zijn er maarliefst 450 dumpers zwarte grond geleverd (met certificaat), gezien het perceel enigszins hellend was hebben ze de 1e lijn onfgeveer 1 meter moeten opvullen.

Kort nadien kwam Dennis Dictus zich ook vervoegen, beide heren staan als de steunpilaren onder het BMXgebeuren in Vlijtingen.

De vooruitzichten binnen korte periode zijn het vervolledigen van het parcours, dit zal nog enige uren en dagen in beslag nemen, het juist afwerken van het parcours vergt veel fijn grondwerk, de planning zit er wel goed in! als de bochten en bergen eenmaal goed zijn kan er begonnen worden met het beklinkeren van de bochten. Na de winter zal het parcours dan voorzien worden van een toplaag Dolemiet. Tegen dan zal het “Bensink” starthek ook geplaatst zijn en kunnen de trainingen aanvatten, verlichting wordt eveneens voorzien, materiaal is al voorhanden.

In het fotoalbum zijn er onder BMXVlijtingen enkele foto’s te zien.