BMX wereldkampioene Laura en zus Merel Smulders naar TEAM TVE Sport

BMX wereldkampioene Laura en zus Merel Smulders naar TEAM TVE Sport

De BMX-zussen Laura en Merel Smulders gaan in 2019 fietsen voor het Team TVE Sport, dat de afgelopen vier jaar samen met Team Oegema onder TVE Sport BV viel. Vanaf komend seizoen gaan beide teams zelfstandig verder.

Met hun ‘overstap’ naar Team TVE Sport keren Laura en Merel, nummer één en twee op het afgelopen WK in Bakoe, terug naar hun roots. Laura startte vier jaar geleden met TVE BMX Team het eerste commerciële BMX-team in Nederland. Team TVE Sport is de vernieuwde versie van het TVE BMX Team.

Het nieuwe team van Laura en Merel wordt getraind door Ger Bongers en ondersteund door de krachttrainers van We Lift. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met de KNWU en de nationale BMX-selectie. Dat betekent dat de wedstrijd- en baancoaching door de coaches van de nationale selectie wordt verzorgd.

Naast de zussen Laura en Merel gaan ook Ian van Heugten, Stef van Doren en Wouter Segers onderdeel uitmaken van Team TVE Sport. Frank Smulders blijft teammanager en Jan Segers is als mecanicien verantwoordelijk voor de technische ondersteuning.

Laura Smulders kende afgelopen jaar een perfect seizoen. Ze veroverde de nationale, Europese en wereldtitel en won voor het derde jaar op rij de wereldbeker. “Na een fantastisch seizoen ben ik blij dat ik nu met een compacter team de winter in ga.”

Smulders is dankbaar dat ze de afgelopen vier jaar met trainer Martijn Jaspers heeft mogen werken. “Zonder hem had ik deze successen niet behaald. Samen met onder meer mijn coach Ger Bongers en krachttrainers ga ik er alles aan doen om de komende jaren zo hard mogelijk te rijden en mijn ploeggenoten te ondersteunen op weg naar hun doelen.”

Zelf heeft Laura haar doelen ook al helder voor ogen: “Op de Spelen van Tokio in 2020 ga ik voor goud en wil ik met Merel op het podium staan.”

Bron : TVE PB

Publicatie : Nancy Aerts