Yara Kastelijn versterkt Steylaerts-777 team

Yara Kastelijn versterkt Steylaerts-777 team

Yara Kastelijn is de nieuwe aanwinst bij veldritteam Steylaerts-777.  De 21-jarige Nederlandse versterkt per direct de rangen van het team en kiest met haar overstap opnieuw resoluut voor het veldrijden nadat ze de voorbije seizoenen haar pijlen richtten op het wegwielrennen.

De Nederlandse Yara Kastelijn maakte in het seizoen 2013-2014 furore door op 16-jarige leeftijd naar héél wat ereplaatsen te rijden in de topcrossen. Ze kroonde zich dat seizoen ook tot Nederlandse kampioene bij de junioren. Vorig seizoen werd ze nog derde op het NK bij de beloften en reed ze naar een vijfde stek op het EK in Tabor.

De laatste jaren besloot Kastelijn om het veldrijden te gaan combineren met het wegwielrennen, dat uiteindelijk ook de bovenhand zou krijgen. Nu maakt ze opnieuw de omgekeerde beweging en zal het wegseizoen vooral als voorbereiding op het veldrijden gelden.

“Nadat ik het de laatste drie jaar op de weg heb geprobeerd, wil ik nu opnieuw volledig de kaart van het veldrijden trekken. Het is ook in dat opzicht dat ik gekozen heb voor Steylaerts-777, een degelijk en goedwerkend Belgisch veldritteam. Na het eerste contact met het team voelde ik meteen een klik en met de goede en ervaren begeleiding die ze bieden, was de keuze al snel gemaakt.”

Kastelijn tekende een overeenkomst voor twee jaar bij het team. Ze wordt naast Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst de derde dame binnen het team. Op die manier is de ‘triple seven’ ook compleet bij Steylaerts-777.

Sportief manager Bart Wellens: “We zijn erg blij dat we met Yara een derde dame binnen onze rangen hebben. Met de overtuiging dat Yara moet kunnen wat ze in het verleden al liet zien, krijgt ze bij ons de ideale kans om zich opnieuw te bewijzen en op termijn te meten met de veldrittop.”

Kastelijn zal zondag trouwens voor het eerst te zien zijn in haar nieuwe outfit, ze maakt haar rentree in de eerste manche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten.

Bron: PM

Foto: Nelleke Oosterveen