BMXpiste in Genk officieel ingehuldigd

BMXpiste in Genk officieel ingehuldigd

Vandaag werd in Genk het nieuw BMX parcours officieel ingehuldigd, in de aanwezigheid van Limburgse wielerlegende Marc Wauters. Schepen van Sport, Ali Caglar, is bijzonder verheugd dat het SportinGenk Park er weer een recreatieve attractie bij heeft. Via de eigen constructie van een attractief BMX parcours hoopt de dienst Sport hun steentje bij te dragen aan de opmars van deze spectaculaire sportdiscipline op twee wielen.

Het was Gwendoline Thomassen die destijds kwam aankloppen bij de dienst Sport met de vraag wat de eventuele mogelijkheden waren voor de aanleg van een BMX parcours in Genk. De Genkse sportleerkracht is zelf een BMX fanaat en moest steeds uitwijken naar andere steden en gemeenten voor het beoefenen van haar favoriete sport. Dit gegeven, samen met het feit dat deze uitdagende sportdiscipline elke dag aan populariteit wint, zette de dienst Sport aan ’t denken.

Het toeval wil dat op de werf van de bouw van de nieuwe sporthal nog een stevige dosis restgrond aanwezig was. Dit was meteen het sein om samen met de eigen uitvoerende technische wegendienst de handen in elkaar te slaan en zelf een recreatief BMX parcours aan te leggen. Kostprijs? 0 euro.

Met een lengte van 200m, bestaande uit 4 banen van 50m en 3 lussen van 180°, is er geen competitieve intentie aan deze constructie. Men wil het net laagdrempelig etaleren om zoveel mogelijk jonge fietsfanaten en scholen te laten proeven van de sport. Op deze manier past dit perfect in het reeds bestaande recreatief sportaanbod van het SportinGenk Park.

BMX wordt door Marc Wauters(links op de foto), cycling manager Circuit Zolder, omschreven als de ideale instapsport! “Niet alleen voor jonge kinderen, vooral ook voor de ouders. Zo moet je geen duizenden euro’s investeren in materiaal. Bovendien doet je kind rijvaardigheid op in een veilige omgeving, weg van de openbare weg. Die techniek pakt het mee wanneer het van en naar school fietst!”

Deze theorie werd meteen omgezet in praktijk. De leerlingen van meester Jos (Sint-Martinusschool Genk) waren te gast en getrakteerd op een BMX initiatie om kennis te maken met deze hippe sport. Bij deze is de aanzet gegeven en hoopt de Schepen in de herfstvakantie vele jonge fietsfanaten te mogen verwelkomen om zich sportief te komen uitleven op het nieuwe BMX parcours!

Bron: PM

Foto’s: stadsfotograaf Maarten Thijs