Offroad met Tom

Offroad met Tom

Vanaf nu laat Tom Vannoppen zijn licht schijnen over de veldritwereld. De voormalige vice-wereldkampioen en huidig ploegleider Vastgoedservice-Sauzen Pauwels zal tweewekelijks zijn visie geven in de column:’Offroad met Tom’

De heerschappij van Mathieu van der Poel is groot en die zal nog wel een tijdje aanhouden.  Al zie je Wout wel iedere week een stapje dichter komen en zal hij zeker van der Poel nog wel verslaan op lastige omlopen waar er veel moet gelopen worden. In een rechtstreeks duel hem bedreigen, daar zie ik enkel Wout voor in staat. Maar als ze zoals in Ronse reden,  zie ik vooral  Sweeck en Van der Haar met de prijzen gaan lopen. Mathieu is superfavoriet voor het EK. Doordat Wout wegblijft, zal er weinig concurrentie voor hem overblijven. 
Met onze ploeg begint de goede kant op te gaan. Bij de beloften doen we wat we verwachten en dat is collectief heel sterk presteren. Zo staan we ook aan de leiding in de superprestige in die categorie. Bij de profs hebben we met Jens Adams ervoor gekozen om later te pieken omdat het de voorbije jaren na de drukke kerstperiode op was. Nu begint hij stilaan de aansluiting met de jongens die rijden voor de 3de plaats. Michael Boros piekt vooral naar het EK in zijn woonplaats Tabor,  maar door een val op training in Gieten heeft hij enkele ribben gekneusd waardoor zijn voorbereiding beetje in het water is gevallen. 
Maar eerst staat dit weekend  Ruddervoorde op het programma. Het is een speciaal parcours waar er veel renners in begin samen gaan hangen. Maar denk toch dat van der Poel er uiteindelijk een one-man show gaat van maken.
Tom
Foto: Florent Bouchat