BMXsport is enorm populair bij de Kempense jeugd.

BMXsport is enorm populair bij de Kempense jeugd.

BMX is de laatste jaren aan een geweldige opmars bezig. Dat bewijzen de vele clubs in het Antwerpse maar ook in de andere provincies. Ravels is zo’n sterk groeiende club met 132 leden. Maar ook BMX 2000 in Dessel en De Molensprinters in Massenhoven hebben hun ledenaantal de laatste jaren fors zien stijgen. BMX is dan ook een ideale springplank voor de jongens en meisjes die laten willen gaan cyclocrossen, MTB-en of wielrennen. Zij beheersen hun fietsen als geen ander.

BMX Devils-voorzitter Patrick Ooms tevens ook trainer is dan ook heel gemotiveerd om deze kinderen het BMX-en aan te leren. Hij is ook heel blij dat de jonge generatie sporters massaal voor deze spectaculaire sport kiezen.  De jongens en meisjes komen voornamelijk uit Ravels maar ook uit andere gemeenten. Het toffe aan de sport is ook dat men al vanaf de leeftijd van 5 jaar kan starten. De fietsbehendigheid is ook een voordeel in het dagelijkse leven. Onze BMX-ertjes kunnen op jonge leeftijd al perfect veilig naar school fietsen.

Grote namen uit het veldrijden zoals Sven Nys, Niels Albert, Tom Meeusen, Rob Peeters, Znedek Stybar en nog andere komen uit de BMX wereld. Hun BMX techniek komt hen heel dikwijls goed van pas in het cyclocrossen.

De club heeft ook een goede trainersgroep waaronder Lars Ooms, Femke Aerts, David Hermans, Seppe Gorrens. Dit zijn allemaal jongens en meisjes die hun jarenlange ervaring heel graag delen. Ook jongens die zelf nog competitie rijden zoals Dieter Willemse, Wout Meerts en nog andere delen heel graag hun ervaring. En verder zijn er ook nog enkele papa’s die hun vrije tijd op offeren om mee training te geven zoals Gunther Ooms, Patrick van Der Linden. Een mooie werking resulteert dan ook in mooie resultaten.

Het zal ook een druk bezette competitie worden dit jaar met ongeveer een 1000 tal licentiehouders. Dus het zal soms een moeilijke weg worden tot aan de finale. Op 25 maart jl. organiseren de BMX Devils Ravels de 1ste TC van het seizoen en het belooft een heel druk deelnemersveld te worden omdat er ook veel Nederlandse BMX-ers zullen afzakken naar Ravels.  En op 1 juli staat er het Kampioenschap van Antwerpen op de kalender.