Kids Challenge in Dessel is succes

Kids Challenge in Dessel is succes

Op  en rond het Joel Smets BMX circuit van Dessel werd de eerste Kids Challenge van het seizoen gereden.  Dat was meteen een succes. Veel jonge rennertjes zakten af naar de Desselse bossen.  Het  regenweer was op het einde van de wedstrijden de spelbreker.

Nieuw dit jaar is dat twee leeftijden onder één categorie rijden. Zo rijden in de U9 bijvoorbeeld de 7 en 8 jarigen. In de U 11 de 9-en 10 jarigen enz. tot de U15.  Onder vele jonge mountainbikers ook veel BMX’ers die het eens probeerden op de dikkebandenfiets.

Bij de jongens U9 won Jools Melis(Offroadclub BMX2000) voor Louis Verherstraeten  en Vlad Van Mechelen.  In deze reeks reden geen meisjes.

Bij de jongens U11 kregen we liefst 46 deelnemers aan de start.  Een uitgebreide groep waarvan Dante Coremans,  Rhune Clynen, Arnaud De Lie en Sander Kielich het voortouw namen.  Dante Coremans nam halfkoers steeds meer afstand van zijn concurrenten. Hij won uiteindelijk met zo wat driekwart minuut voorsprong op Rhune Clynen en Arnaud De Lie.  Bij de meisjes U11 was Gloria Van Mechelen de enigste en moedigste deelneemster en won uiteraard.

Met 48 starters bij de jongens U13 kregen we een massa renners de startlijn.  Het waren vooral de twaalfjarigen die hier het sterkst voor de dag kwamen.  Sander  De Vet won overtuigend en met lichte voorsprong de race. Hij pakte meteen  de volle honderd punten mee naar huis. Matisse Jacquemin werd tweede en Dries Janssens van de organiserende club vervolledigde het podium. Senne Van Aert werd vierde voor Michiel Crijns,  Jitse Van Thillo en Jonas Wellens. Bij de meisjes U13 werden de eerste twee plaatsen bezet door meisjes die aan BMX doen. Sara Siemons won voor Tessa Zwanepoel. Rune Debremaeker werd derde.

Belgisch kampioen Tom Van Ingelom liet er geen gras over groeien bij de jongens U15. Hij trok meteen in de aanval en sloeg dadelijk een kloofje op Vlaams kampioen Emile Verhulst. Van Ingelom breidde zijn voorsprong stelselmatig uit en won met aftekend van Verhulst.  Tijl Pauwels mocht als derde mee op het podium. Timo Kielich werd vierde voor Thor Geluykens.  Bij de meisjes U15 was Sara Beeckman de beste voor Lotte Van Thillo.