Bondscoach Chris Jacobs op een crossmotor

Bondscoach Chris Jacobs op een crossmotor

Een echte klassieker stond op de oldtimerskalender motorcross. De wedstrijd ging door op de alomgekende Duinberg in Retie. Sinds 1980 worden daar al wedstrijden gereden dus ook de oldtimerswedstrijd lands de Vlaamse Zijde van ons Land werd er al verreden vanaf 2006.

Vorige jaren was de Duinberg zowel voor de “moderne” motoren alsook voor de organisatie van de merkentrofee het strijdtoneel aldaar. De organiserende club rond rijder Danny Hens besliste er dit jaar anders over. De merkentrofee zou verschuiven naar de omloop van Rijkevorsel en dit op 13 augustus 2011.

Op de Duinberg is Retie heel wat bekende namen aan de start zoals Werner De Wit – Danny Hens – … en ook Chris Jacobs onze bondscoach van BMX. Alle ogen waren op hem gericht van de BMX toeschouwers. Heel wat toeschouwers kwamen afgezakt naar Retie om nog eens Chris nog eens in actie te zien op een crossmotor. Zoals velen onder ons misschien niet weten, Chris is altijd een goede motorcrosser geweest. Velen keken naar hem op.

Dat was ook nu te merken aan de vele aanmoedigingen die hij mocht in ontvangst nemen. Hij reed dan ook twee schitterende wedstrijden. Echter diende hij wel tevreden te zijn met een tweede plaats in de beide reeksen wat resulteert dat hij ook als twee op het podium kwam voor de eindoverwinning. Goede prestatie van onze Bondscoach.

Eens een motorcrosser blijft het toch in de genen zitten en nemen zij wanneer ze kunnen toch terug de motor tussen de benen om sporadisch nog eens een wedstrijd mee te pikken.

Nogmaals Chris, we hebben een prachtige wedstrijd van jou mogen zien. Dikke proficiat voor je behaalde resultaat.

gepubliceerd door N.A.