Kristien Nelen verdedigt haar titel bij de dames

Kristien Nelen verdedigt haar titel bij de dames

Kristien Nelen is titelverdedigster bij de dames. De drievoudige Belgische kampioene verkende het parcours en gaf haar indrukken weer. Ze wil haar titel verlengen, maar het is niet meteen een omloop op haar maat.

De Scott-Goemanrenster is van vele markten thuis, Ze is op haar best op typische Ardense omlopen met veel klimwerk.  Het echte mountainbiken dus. Onze columniste doet haar verhaal. ‘Ik zou graag voor mijn vierde titel gaan.  Ik kan de concurrentie echter niet inschatten. Tegen Githa Michiels en Joyce Vanderbeken heb ik al lang niet meer gereden.  Het zal een open strijd worden. Iedereen kan winnen op deze omloop.  Die rotsblokken zijn in stukken gedaan. Nu hebben ze er kiezel over gegooid. Het is blijkbaar gedaan om de snelheid te drukken.  Ik had gehoopt op een omloop als Kluisbergen, maar eigenlijk is het nog lichter uitgevallen. Niet echt mijn ding, nee. We zullen zien wat het wordt. Ik gun eventueel Joyce de titel wel, ‘besluit de uittredende kampioene.

 

Erik Braeken