Veldrit Brakel

Veldrit Brakel

We hebbenin Brakel een overwinning voor Kiona D’hont. Kiona Ze  won de wedstrijd bij de nieuwelingen meisjes.

Verder kwamen nog Wannes Vanden Bussche, Mats Omloop en Brent Delaere aan de start.

Bij de junioren kregen we 33 deelnemers aan de start. Mats Omloop was erop gebrand om een mooi resultaat neer te leggen maar hij moest het afleggen tegen een solo optreden van Leclerf William Junior. Hij reed een voortreffelijke wedstrijd en reed zijn achtervolgers op 1.39. De tweede plaats ging naar Jorre Debaele en de derde plaats ging naar Van der Veken Senne. Mats kon zich ook mooi naar een vijfde plaats rijden op 2.33 van de winnaar. Ook hij zet week na week stappen voorwaarts.

Wannes Vanden Bussche kwam aan de start bij de beloften. Met 41 gingen ze van start. De winst ging naar Degroote Jonas die Uytdewilligen op 13 sec naar een tweede plaats verdrong. De derde plaats ging naar Willeryns Mathieu. Wannes deed er alles aan om zijn wedstrijd goed in te delen. Maar voorin kwam hij niet aan de bak. Hij kon de finish halen als 24e op 5.38 van de winnaar. Wannes nam een goede start en kwam als 16e het veld in. De eerste 40 minuten van de wedstrijd kon hij een strak tempo aanhouden en kon hij mee opschuiven in zijn wedstrijd. Maar dan kreeg hij een klopje van de hamer en verloor hij eigenlijk jammerlijk een aantal plaatsen.

Bij de nieuwelingen eerstejaars en tweede jaars kregen we 42 deelnemers aan de start. Brent Delaere zette de puntjes op de I bij deze categorie. Ook hij reed zich naar het podium. Hij kon een tweede plaats vastleggen achter een sterkrijdende Geurs Renzo. Brent werd tweede op 13 sec. van de winnaar en de derde plaats ging naar Dewinter Gerben. Ook was Brent tweede als tweedejaars nieuweling.