Brecht Thaens: “Eindoverwinning mooi einde van minder seizoen”

Brecht Thaens: “Eindoverwinning mooi einde van minder seizoen”

ava

De City Mountainbike Challenge eindigde afgelopen zondag bij de junioren met een spannende strijd. Brecht Thaens trok aan het langste eind en zette een minder seizoen recht met de eindoverwinning.

Met een gespannen blik schoot Thaens als een speer uit de startblokken. De renner van het Nodrugs concept team werd gedurende de wedstrijd wel nog voorbijgesneld, maar had aan een derde plek genoeg voor de eindoverwinning.

“Ik heb geprobeerd zo snel mogelijk een mooie voorsprong uit te bouwen op mijn titelconcurrent Yentl (Van Den Berghe, red.) om het klassement veilig te stellen. Ik zakte nog wat terug, maar kon Yentl zien rijden en ik heb de hele tijd kunnen controleren of ik sneller moest rijden of niet.”

“Ik heb een minder seizoen achter de rug, maar heb dit toch nog voor een deeltje kunnen rechtzetten. Dit was toch wel de belangrijkste wedstrijd voor mij na zo’n seizoen. Mijn team, ouders en broer zijn me altijd blijven steunen, maar ik ben blij dat ik nu iets kan terugdoen.”

Thaens genoot nog lang na: “Vooral mijn beker vastgehouden en de medailles rond mijn nek laten hangen,” besloot hij met een glimlach.

Foto’s en tekst: Brecht Toelen