Sven Nys koopt optrekje op Mallorca

Sven Nys koopt optrekje op Mallorca

ava

Sven Nys heeft afgelopen zomer een optrekje gekocht in zijn vaste trainingsplaats Mallorca. Dat zei de kannibaal van Baal in Het Laatste Nieuws. Op dit moment verblijft Nys samen met zijn ploegmaats van Landbouwkrediet op het Spaanse eiland.

“Dit jaar alleen al bracht ik minstens twee maanden door op Mallorca. Mijn liefde voor het eiland is zo groot dat ik er deze zomer een optrekje kocht. Uiteraard ook als investering. Een vaste verblijfplaats wordt het nooit,” zei de veldrijder in Het Laatste Nieuws. “De bedoeling is wel om er ook na mijn carrière af en toe eens op vakantie te trekken met Isabelle en Thibau.”

“Op en neer naar Steenbergcross”

Op dit moment leggen de Landbouwkrediet-renners de laatste fundamenten voor het komende seizoen.

“Met zijn allen blijven we hier net geen twee weken,” vertelde Jan Verstraeten, de oud-veldrijder die ploegleider is van het gezelschap, tegen cyclo-cross.info. “Op vrijdag 23 september, daags voor de GP Neerpelt, keren we terug. De ‘Svennen’ (Nys en Vanthourenhout .red) en Vincent vliegen ook komende zaterdag snel naar België, voor de openingsveldrit in Erpe-Mere. Twee dagen later stappen ze opnieuw het vliegtuig richting Spanje op.”

“We trainen vooral in groep, de profs samen met de jonge beloften. Want de ploeggeest is voor mij een erg belangrijk aspect. Enkel voor de lange duurtrainingen wordt de bende opgesplitst. Oefenen op de veldritfiets doet iedereen bijvoorbeeld wel samen. Om en bij de dertig graden is het hier. Misschien wel wat warm voor een veldrijder, maar op een eiland voelt die warmte anders aan.”

Brecht Toelen