Cape Epic op een zucht van de start

Cape Epic op een zucht van de start

Cape Epic is synoniem met Zuid -Afrika , synoniem met mooi weer, synoniem met zware parcoursen, synoniem met afzien en beulen.
De persconferentie is voor sommige renners een emotionele start van de Cape Epic, die veel betekent voor de renners en rensters. Veel Nederlandse en Belgische bikers staan aan de start van deze inmiddels belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Begin van het internationale seizoen op de mountainbike. Alle grote namen geven bijna acte de présence, goede voorbereiding voor het nieuwe seizoen.
Hier worden bikkels geboren, kameraadschappen voor het leven gesmeed. Bij de teams is zo mogelijk de band nog hechter. Twee minuten van elkaar mag je over de tijdmetingsmat, twee minuten na elkaar moet je finishen, anders lig je er uit. Hiervoor is de Epic berucht en beroemd.

In alle klassen wordt op het scherp van de snede de bike gebruikt om toptijden neer te zetten. Je maatje naar de finish slepen , de rest op achterstand gereden en is kameraadschap groot.
Cape Epic is compleet uitgewoond over de finish komen en dan je fiets nog klaar maken voor de volgende dag. Jezelf douchen of opfrissen, eten en slapen is wat je niet kunt omdat je simpelweg te kapot bent.
De volgende dag vang je weer aan met alle moed die je na een paar dagen in je inmiddels vermoeide lijf hebt. Dan ga je weer op die mountainbike die je beste maat is naar de finish.
Elke dag denk je: waar ben ik aan begonnen, waar moet ik heen en prijs je jezelf gelukkig dat je ingeloot bent.

De absolute thriller in je mountainbike leven geeft je elke dag weer die geweldige kick. Die geweldige ervaring daar in Zuid- Afrika. Heerlijke tijd die je van je leven nooit meer vergeet.
Offroadbiking probeert vanop de zijlijn het nieuws door te geven en je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van je favorieten.

Jan v Dijk