Sportkleding fabrikant Pearl Izumi verbonden aan BeNeLux-cup

Sportkleding fabrikant Pearl Izumi verbonden aan BeNeLux-cup

Nieuwegein, 13 maart 2015 – Sportkleding fabrikant Pearl Izumi heeft zich voor komend seizoen verbonden aan de BeNeLux-cup. Een nieuwe mountainbike competitie die wordt verreden in België, Nederland en Luxemburg.
In 2015 vindt er een herintrede plaats van de BeNeLux-cup (www.pi-beneluxcup.com) die de officiële benaming Pearl Izumi BeNeLux-cup zal dragen. Deze competitie vervangt de huidige Topcompetitie Mountainbike. De competitie bestaat uit acht wedstrijden, waarvan er drie in België, drie in Nederland en twee in Luxemburg worden georganiseerd. Na acht wedstrijden wordt het klassement opgemaakt.

Opzet competitie
Alle wedstrijden zijn geregistreerd bij de UCI en staan vermeld op de UCI MTB XCO kalender. Daarnaast is elke organisator vrij om de FUNklasse toe te voegen (hier wordt geen klassement voor bijgehouden). Er mag één uitslag uit het klassement geschrapt worden. De Pearl Izumi BeNeLux-cup wordt opgezet voor, zowel mannen (nieuwelingen, junioren, beloften/ elite, amateurs, masters 30+, 40+ en 50+) als vrouwen (nieuwelingen, junioren, beloften/ elite).

Programma BeNeLux-cup
5-6 april 2015 Ned Nieuwkuijk
1-2 mei 2015 Bel Houffalize
9-10 mei 2015 Bel Erezée
6-7 juni 2015 Bel Eupen
11-12 juli 2015 Lux Alzingen
22-23 augustus 2015 Ned Landgraaf
29-30 augustus 2015 Ned Apeldoorn
19-20 september 2015 Lux Esch-sur-Alzette

Verheugd over samenwerking
Directeur van de KNWU Huib Kloosterhuis is enthousiast over de nieuwe competitie en de samenwerking met Pearl Izumi. “Het is goed dat we de handen ineen slaan met de Belgische en Luxemburgse bond om het mountainbiken een professioneler karakter te geven. Een partner als Pearl Izumi is daarbij van toegevoegde waarde door de kwaliteit die zij waarborgen en de professionaliteit die zij uitstralen.”

Mike Smink (Sr. Marketing Manager Shimano Benelux) is verheugd over het partnership: “De BeNeLux-cup past naadloos bij het merk Pearl Izumi: beide organisaties kenmerken zich als competitief, kwalitatief hoogwaardig, grenzeloos en vooral gedrevenheid door passie. Het streven van de organisatie van de Pearl Izumi BeNeLux-cup om naast de topsport ook de breedtesport te stimuleren sluit daarbij volledig aan op de doelstellingen van Pearl Izumi én Shimano Benelux.”

Over Pearl Izumi
Pearl Izumi (www.pearlizumi.com) is een wereldleider in de productie van high-tech & high-performance sportkleding en -schoeisel, ontwikkeld voor fanatieke liefhebbers van fietsen, triatlon en hardlopen. Pearl Izumi is gevestigd in Louisville, Colorado en is een volledige dochteronderneming van Shimano American Corporation. Shimano Benelux is officieel distributeur van het merk Pearl Izumi voor de Benelux markt.

Jan v Dijk