Catharine Pendrel zegeviert in Val di Sole

Catharine Pendrel zegeviert in Val di Sole

De Canadese Catherine Pendrel heeft de laatste wereldbeker bij de dames gewonnen. Ze was sterker dan wereldkampioene Maja Wloszczowska en Europees kampioene Gunn-Rita Dahle Flesjaa. Julie Bresset werd vierde en eindwinnares  van de wereldbeker. Eva Lechner mocht als vijfde mee op het podium. Githa Michiels werd 47 ste.

Nadat Eva Lechner voor eigen volk even aan de leiding reed, nam Pendrel het vrijwel direct over. De Canadese begon dan aan een solotocht. Eerst gingen Bresset en Dahle op zoek naar haar.  Daarna was het de Poolse wereldkampioene Maja Wloszczowska die samen met Gunn-Rita Dahle Flesjaa in de achtervolging reed op de Luna Probikester.

In de laatste ronde werd het nog even spannend omdat het Pools-Noors duo tot op 17 seconden naderden.  De tien jaar jongere Poolse kon zich ook loswerken van de Europese kampioene en reed solo naar de tweede plaats.

Pendrel hield stand in de finale en Wloszczowska strandde op de tweede plaats. De Noorse Dahle Flesjaa was enorm sterk en reed naar de derde plaats. Bresset werd vierde.

Catharine Pendrel  was blij met haar derde zege:  ‘Mijn derde wereldbekerzege van het seizoen. Ik reed al vroeg weg , maar door een schuiver verloor ik wat tijd. De hitte woog in de finale wel door, maar voor de rest liep het prima,’ zegt de Canadese.

Githa Michiels gaf na afloop volgende reactie:

‘In de start viel een renster voor me en zo kwam ik dus in de eerste meters van deze wedstrijd reeds ten val. Het hele peloton was reeds uit het zicht verdwenen, toen ik weer op de fiets sprong en als voorlaatste vertrok. Ik deed alles om weer zo snel mogelijk aansluiting te vinden en toen we aan de beklimmingen begonnen, had ik reeds aansluiting gevonden. Ik voelde me in goede doen en kon al snel wat plaatsen goedmaken. Op dit loodzware parcours kon ik nog doorstoten tot op de 47ste plek. Na deze laatste wereldbeker van 2011 zal ik me verder toeleggen op wedstrijden in de Benelux, daar ik jammer genoeg de limieten voor het WK in Champery niet heb kunnen behalen,’vertelde Githa achteraf.

 

Uitslag:

1. Catharine Pendrel (Can) 1:25:07

2. Maja Wloszczowska (Pol) + 0:29

3. Gunn-Rita Dahle Flesjaa (Noor) 0:42

4. Julie Bresset (Fra) 1:15

5. Eva Lechner (Ita) 1:51

6. Lea Davison(USA)

7. Katerina Nash (Tsj)

8. Heather Irmiger(USA)

9. Irina Kalentieva (Rus)

10. Annie Last (GBR)

33. Anne Terpstra ( Ned)

36. Laura Turpijn ( Ned)

47. Githa Michiels (Bel)

 

Erik Braeken