Gerhard Kerschbaumer wint ook voor eigen volk in Val di Sole

Gerhard Kerschbaumer wint ook voor eigen volk in Val di Sole

ava

De Italiaanse belofte Gerhard Kerschbaumer zet zijn zegereeks verder. De Europese beloftenkampioen won, een week na zijn zege in Tsjechië, ook voor eigen volk in Val di Sole.  . Hij haalde het van de Pool Marek Konwa en de Duitser Markus Schulte-Luenzum. Ruben Scheire werd knap zevende en Jeff Luyten elfde.  Sebastien Carabin en Bart De Vocht moesten met technisch defect opgeven. Kerschbaumer is ook de eindwinnaar van deze wereldbeker.

Ruben Scheire was de snelste starter en nam het hele peloton op sleeptouw. Na een ronde namen de grote namen het vooraan over. Stirnemann, Kerschbaumer, Konwa en Bauer namen een kleine voorsprong. In de tweede ronde trok Kerschbaumer fel van leer. De Italiaan kreeg alleen Stirnemann mee. De Fransman Fabien Canal volgde wat verderop en dan Konwa met Indergand. Jeff Luyten vervolledigde nog net de top tien. Bart De Vocht was op dat moment uit de wedstrijd verdwenen met materiaalpech. Even later viel dat ook Sebastien Carabin te beurt.

Kerschbaumer vergrootte stelselmatig zijn voorsprong. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Fabien Canal in tweede positie voor het kwartet Konwa, Indergand, Schulte-Luenzum en Stirnemann. Daarna volgden Ettinger en Scheire.

Kerschbaumer werd dus de verdiende winnaar voor Konwa en Schulte-Luenzum. Een knappe prestatie ook van Ruben Scheire met zijn zevende plaats en van eerstejaarsbelofte Jeff Luyten met de elfde plaats. Fabrice Mels werd 68 ste.

Uitslag:

1. Gerhard Kerschbaumer (Ita)         1:14:41

2. Marek Konwa(Pol)                       +00:09

3. Markus Schulte-Luenzum(Dui)        +00:19

4. Reto Indergand(Zwi)                    +00:30

5. Fabien Canal(Fra)                        +00:44

6. Matthias Stirnemann(Zwi)              +00:48

7. Ruben Scheire(Bel)                           +01:07

8. Stephen Ettinger(USA)                   +01:12

9. Piotr Brzorka(Pol)                         +01:19

10. Michiel van der Heijden(Ned)          +01:28

11. Jeff Luyten(Bel)                                +01:37

15. Marco Minnaard(Ned)                    +02:13

 

Erik Braeken