Ceylin Alvarado pakt zege in Middelkerke

Ceylin Alvarado pakt zege in Middelkerke

Een oponthoud met een schoen kon de wereldkampioene Ceylin Alvarado niet van de winst houden. Denise Betsema kon na een lange achtervolging meedoen voor winst maar moest de duimen leggen tegen de wereldkampioene maar kon Annemarie Worst verslaan in de sprint.

Gespannen gezichten in de wind bij de start van de laatste wedstrijd meetellende voor de Superprestige. Veel kon er niet meer mis gaan voor de eindwinst van de wereldkampioene. Maar het was Eva Lechner die de kopstart nam en die het tempo oplegde tijdens de eerste meters van deze wedstrijd. De andere topfavorieten bleven niet op hun lauwere zitten. Ze volgden meteen in het spoor. Alvarado, Van Anrooij, Worst, Franck, Van Loy, Kay en ja ja ook Betsema waren goed gestart. Sanne Cant die problemen kende met haar knie miste haar start volledig.

Voor Cant was het de bedoeling om haar wedstrijd uit te rijden en haar plaats te behouden in het eindklassement van de Superprestige. In die opdracht slaagde ze wel. Maar of het goed is voor haar blessure dat laten we in het midden.

Terug naar de wedstrijd. Bij ingang van de tweede ronde nam Alvarado het commando in handen en alleen Annemarie Worst kon het tempo aan. Het bleef lang gesloten tussen die twee tot half weg de wedstrijd. Toen kon Annemarie Worst weg rijden van de wereldkampioene. Op dat ogenblik was niet duidelijk wat er aan de hand was. Maar even later bleek dat de wereldkampioene een probleem kende met haar schoen en dat een schoenwissel noodzakelijk was.

Betsema die op dat ogenblik sterk aan het terugkeren was, kreeg de aansluiting voorin te pakken. Alles kon opnieuw beginnen. Maar de wereldkampioene bleef er rustig bij en het bleek dat ze alles onder controle had.

In de laatste ronde pakte zij resoluut de kop en controleerde de wedstrijd. Ze kwam als eerste uit het veld en reed vlot naar de eindwinst toe. Annemarie Worst zette nog wel aan om de wereldkampioene te belagen maar zette haar heel snel neer. Hierdoor kon Betsema haar sprint volledig uitzetten en zo de tweede plaats bemachtigen. De eindwinst voor de Superprestige was voor de wereldkampioene Alvarado. De tweede plaats was voor Yara Kastelijn en de derde plaats was voor Annemarie Worst.

Bron ; Nancy Aerts