Laurens Sweeck pakt eerste zege in de Superprestige Middelkerke en wordt eindlaureaat in de Superprestige

Laurens Sweeck pakt eerste zege in de Superprestige Middelkerke en wordt eindlaureaat in de Superprestige

Voor de aanvang van de superprestige wedstrijd in Middelkerke was het nog spannend tussen de teamgenoten Laurens Sweeck en Eli Iserbyt maar het zou in goede orde beslist worden. Laurens Sweeck pakt voor Pauwels Sauzen Bingoal de winst in Middelkerke en ook wordt hij eindlaureaat in de Superprestige. Toon Aerts wordt tweede en Eli Iserbyt sluit af met een derde plaats

Dat het een spannende wedstrijd zou worden in Middelkerke stond als een paal boven water. In de eerste ronden was niet echt duidelijk wie de beste papieren zou hebben maar er waren wel veel die zich geroepen voelden om de wedstrijd hard te maken. Lars Van der Haar zoals elke wedstrijd één van de betere starters dook als eerste het veld in. Achter hem volgden Laurens Sweeck, Quinten Hermans, Toon Aerts, Diether Sweeck en Eli Iserbyt. Wie er weer een mindere start maakte was Thomas Pidcock. Maar lang duurde het niet tot de Britse rijder voorin kwam post vatten. In plaats van even op adem te komen trok hij meteen door maar na een ronde moest hij zijn inspanningen bekopen en viel hij voorin weg.

Halfweg de wedstrijd vond Laurens Sweeck zijn tijd gekomen om voorin eens een versnelling te plaatsen. De anderen hadden niet meteen een antwoord klaar en dit was het moment voor de Belgische Kampioen om zijn wedstrijd te maken. Toon Aerts en Lars Van der Haar sloegen de handen in elkaar maar de kloof echt dichten was er niet bij. Het was duidelijk dat Laurens over zijn beste benen beschikte en naar zijn eerste overwinning van de superprestige te rijden. Ook de teamgenoten van Laurens Sweeck namelijk Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout probeerden de achtervolging op te zetten maar ook zij slaagden er niet in om het gat te dichten. Het was dus concentreren op de dichte ereplaatsen.

Laurens Sweeck maakte weinig of geen fouten en reed vlot naar zijn vierde overwinning van het seizoen toe. Terecht tevreden winnaar na afloop van deze wedstrijd. Aerts en Iserbyt waren de twee die konden wegrijden van Van der Haar en Vanthourenhout. Het was Toon Aerts die nog de beste benen had in de laatste ronde en zo de tweede plaats kon opeisen. Hij behaalde hierdoor ook nog een mooie vierde plaats in de Superprestige. Eli Iserbyt werd derde van de dag en tweede in de Superprestige. De derde plaats in de Superprestige ging naar Lars Van der Haar.

Bron : Nancy Aerts