Ceylin del Carmen Alvarado ploegt naar de zege in wereldbeker Dendermonde

Ceylin del Carmen Alvarado ploegt naar de zege in wereldbeker Dendermonde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de wereldbekerveldrit in Dendermonde gewonnen. De Nederlandse was outstanding. De wederoptredende Lucinda Brand reed naar de tweede plaats. De Britse Zoe Backstedt werd derde. De Belgische vrouwen deden het goed met een achtste plaats voor Laura Verdonschot, een negende voor Sanne Cant en een tiende voor Alicia Franck. In de stand voor de wereldbeker neemt Alvarado de leiderstrui over van Fem van Empel, die even een rustpauze heeft ingelast.

Door de suprematie van Alvarado was de strijd voor de ereplaatsen interessanter. Ook al nestelde Lucinda Brand zich al vrij snel in tweede positie, nadat ze in het begin nog samen met Alvarado de trappen op stormde. Brand maakte dus een geslaagde comeback.

De derde plaats dan. Eerst was het onze landgenote Marion Norbert Riberolle die deze plaats opeiste. Maar ze moest later een betere Zoe Backstedt laten voorgaan. Maar Riberolle verklaarde achteraf blij te zijn met de vierde plaats.

Alicia Franck was tevreden met haar tiende plaats. ‘Zeker en vast tevreden met een top tien in de wereldbeker. Ik heb het altijd moeilijk met lopen en daar heb ik hard aan gewerkt. Door hard te werken in de zomer ben ik daarin verbeterd. Ik dacht nooit dat dit mijn parcours zou zijn, maar dat is nu toch gebleken. Ook een knappe prestatie van Laura Verdonschot als achtste. Gisteren waren we nog tiende en elfde, dat is mooi om te doen. Ik ben ook benieuwd naar de prestatie van Lotte Baele die hier haar eerste wereldbekercross rijd.’

Davy De Ceuster, ploegleider van het De Ceuster Bonache team glunderde na de aankomst van zijn dames. ‘ We mogen niet klagen over de prestaties. In een wereldbeker van dit niveau behalen twee rensters de top tien. Daar hebben we vorig seizoen voor getekend. We hebben hier jaren aan gewerkt. Eerst aan de financiële noden, nu kunnen we aan de structuur werken en dan zie je dat dit zijn vruchten afwerpt. Ook in de kampioenschappen hopen we te scoren. Dat is altijd een droomMaar dat is een wedstrijd van één dag en dat is altijd afwachten. Ik hoop vooral dat de rensters een eerlijke en spannende strijd leveren, altijd goed als promotie voor de sport. Al staat die trui op ons verlanglijstje,‘besluit Davy.

Bij de U23 pakt Zoe Backstedt de leiding in de wereldbeker.

Uitslag:

  1. Ceylin del Carmen Alvarado
  2. Lucinda Brand
  3. Zoe Backstedt(GB)
  4. Marion Norbert Riberolle
  5. Manon Bakker
  6. Kristyna Zemanova
  7. Aniek van Alphen
  8. Laura Verdonschot
  9. Sanne Cant
  10. Alicia Franck