Ceylin Del Carmen Alvarado wint het EK bij beloften dames

Ceylin Del Carmen Alvarado wint het EK bij beloften dames

De Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado heeft de Europese titel bij de dames  beloften binnen gerijfd. Ze heerste van start tot aankomst.  Marthe Truyen was beste Belgische op de tiende plaats.

Alvarado was het snelst weg en haar landgenote Inge van der Heijden volgde op enkele seconden.  Marthe Truyen is goed gestart en volgde volgde als derde. Op het einde van de tweede ronde heeft ze haar voorsprong op haar landgenote een beetje vergroot. Nagengast is derde, Pieterse vierde. Truyen is beste Belgische als negende.

Met nog twee ronden te gaan, reed Alvarado nog altijd op kop met van der Heijden op vijftien seconden. Met Nagengast, Pieterse en Kastelijn had Nederland vijf meisjes in de top vijf.

Alvarado ging de laatste ronde in met een halve minuut voorsprong op van der Heijden. Fleur Nagengast volgde als derde. De Tsjechische Czeczinkarova streed als vierde nog voor brons.

Alvarado pakte het goud en haar landgenote Inge van der Heijden het zilver. Fleur Nagengast vervolledigde het compleet Nederlandse podium. Marthe Truyen werd knap tiende.

Marthe Truyen was superblij met haar tiende plaats. ‘Ik wist niet wat ik mocht verwachten. Een top 20 was mogelijk, misschien top 15, maar top tien overtreft alle verwachtingen. Voor de eerste keer dit jaar had ik een goede start. Ik was derde weg, maar ik wist dat ik dit niet kon volhouden. Ik heb geprofiteerd van die moment. Dan heb ik alles op die top tien gezet. Ik reed altijd achtste, negende.  In de voorlaatste ronde maakte de renster voor mij een fout, waardoor ik vijf seconden stil sta. Ik heb gevloekt en getierd, want ik zag mijn tiende plaats  de mist in gaan. Ik heb uiteindelijk nog eentje kunnen achter houden en zo tiende worden.

Top tien:

  1. Ceylin Del Carmen Alvarado(Ned) in 40:31
  2. Inge van der Heijden(Ned) +0:22
  3. Fleur Nagengast(Ned) +0:49
  4. Jana Czeczinkarova(Tsj) +1:02
  5. Puck Pieterse (Ned) +1:21
  6. Yara Kastelijn(Ned) +1:28
  7. Sara Casasola(Ita)  +1:55
  8. Marion Norbert Riberolle(Fra) +2:08
  9. Aniek Van Alphen (Ned) +2:09
  10. Marthe Truyen(Bel) +2:12

Foto: Marc Bluys

Marc Bluys, Bart Knops en Erik Braeken vanuit Rosmalen