Toon Aerts wint Koppenbergcross

Toon Aerts wint Koppenbergcross

Toon Aerts heeft zijn klassieker en kassei beet. Hij won de Koppenbergcross voor Michael Vanthourenhout en Wout van Aert. Mathieu van der Poel kende een ware off-day en eindigde als 21 ste op meer dan vier minuten van de winnaar.

Toon Aerts nam de leiding in de eerste twee ronden en kreeg Wout van Aert in zijn zog mee.

In de derde ronde kreeg het duo het gezelschap van Michael Vanthourenhout. Het trio reed rondenlang samen en in de achtervolging reden Mathieu van der Poel, Quinten Hermans en Eli Iserbyt.

Met nog twee ronden voor de boeg was het koptrio nog steeds aan de leiding. In de achtervolging volgden Hermans, Iserbyt en van der Haar. Laurens Sweeck volgde als zevende voor Kevin Pauwels, Jens Adams, Daan Soete, Joris Nieuwenhuis, Corné van Kessel.  Mathieu van der Poel die een ware off-day beleefde kwam als vijftiende door volgde  op meer dan een minuut van de leiders.

Bij in het ingaan van de laatste ronde nam Toon Aerts enkele seconden op Wout van Aert en Michael Vanthourenhout. In de slotronde nam Vanthourenhout de leiding over van Aerts en Wout van Aert moest een kloofje laten. De wereldkampioen verloor enkele seconden op de leiders.

Op de Koppenberg trok Aerts fel door en liet zijn metgezellen achter. Wout van Aert moest in extremis nog Vanthourenhout voor laten.

Meestal besef je pas na een goede prestatie dat je gewonnen hebt. Maar nu besefte ik al in de wedstrijd dat het erin zat. Elke ronde ging het beter. Dit overtreft nog meer mijn twee wereldbekerzeges en mijn Europese titel. Het is de klassieker van de klassiekers. Ik sta nu in alle klassementen vooraan en hoop daarin nog te scoren. Voor volgende zondag ziet het er goed uit. Ik hoop dat we als ploeg goed kunne samenwerken voor een goed resultaat,‘ zei Aerts.

Uitslag:

  1. Toon Aerts
  2. Michael Vanthourenhout op 11″
  3. Wout van Aert  op 14″
  4. Lars van der Haar
  5. Quinten Hermans
  6. Laurens Sweeck
  7. Eli Iserbyt
  8. Kevin Pauwels
  9. Jens Adams op 2′
  10. Daan Soete

21. Mathieu van der Poel op 4’21”

Foto: Marc Bluys