Chris Jacobs is de nieuwe Belgische bondscoach BMX

Chris Jacobs is de nieuwe Belgische bondscoach BMX

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Zo pas maakte de Belgische wielerbond de nieuwe bondscoach BMX bekend.  Na maanden van gissingen en voorspellingen maken, is de keuze gevallen op Chris Jacobs.  De huidige personal coach van Elke Vanhoof was ondermeer samen met Frank Smets genoemd bij de kandidaten.

Nadat voormalig bondscoach Ellen Bollansée een paar maanden geleden door de UCI was aangesteld als BMX coördinatrice, zocht de Wielerbond naar een opvolger.

We vroegen aan enkele vrouwen die Chris wat beter kennen om een reactie.

Elke Vanhoof reageert opgetogen over het nieuws dat haar coach nu ook bondscoach wordt. ‘Het is een heel goede beslissing. Chris is de geknipte persoon hiervoor. Hij zal nu een gedeelte voor Bloso werken en zo mij verder begeleiden en een deel voor de KBWB. Ik ben er blij mee, ‘aldus nog de Desselse belofte.

Ook aan uittredend bondscoach Ellen Bollansée vroegen we een reactie. ‘ Toen ik besliste om naar de UCI te gaan, hebben we met de federatie gepraat over mijn doelstellingen. Ze vroegen advies aan mij over de opvolging en daar hebben ze zeker rekening mee gehouden.  Chris was tijdens mijn twee zwangerschappen een gewaardeerde assistent.  Het is een bekwame kerel en hij kent veel van de BMX.  Hij krijgt wel een zware erfenis van mij. Ik had een hele structuur uitgebouwd en dat maakt het er niet makkelijker op, ‘lacht Ellen. ‘Maar met de nodige inwerktijd moet dat zeker lukken, ‘weet de kersverse UCI-coördinatrice.

 

Erik Braeken