De favorieten voor de titel van Belgisch kampioen BMX 2011

De favorieten voor de titel van Belgisch kampioen BMX 2011

Zondag zijn we te gast bij  De Molensprinters Pulderbos vzw voor het Belgisch kampioenschap BMX 2011.
Het belooft een mooi,  sportief, spannend en druk weekend te worden.

De favorieten en de aftredende kampioenen van 2010 gaan zeker hun best doen om hun favorietenrol ook waar te maken.

Aftredend kampioene Shannen Smets ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ) zal ook nu weer trachten de driekleur mee naar huis te nemen bij de Cruisers Girls. Maar Jill Boumon ( BMX Racing Edegem ), Maritze De Wilde ( Afdeling West-Vlaanderen ) gaan het haar zeker niet cadeau geven.

Bij de Cruisers -16 jaar zijn Dieter Willemse ( BMX Devils Ravels ), Nick Cleijne ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ) en Arne Maes ( Top Gear BMX ) de favorieten.

De Cruisers Junior-Elite heeft ook 3 piloten die kans maken op de titel, dan zijn Nick De Proost ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ), Dennis Van Hoof ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ) en Thomas Cools ( BMX Devils Ravels ).

Thuisrijder en uittredend kampioen Guy Geerts zal een sterke tegenstand hebben van Alain Deschagt ( Ostend BMX ) en Kurt Van Espen ( BMX Bekaf Team vzw ) bij de Cruisers 30+.

De leeftijdscategorieen onder de 12 jaar krijgen geen officiele titel van Belgisch kampioen en zullen ook geen tricoletrui ontvangen .

Karo Vertessen ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ) is de grote favoriete bij de Girls 12-14 jaar, terwijl dat bij de Girls 15-16 jaar Marie Hossay ( BMX Zolder ) is. Joyce Van Duffel ( Offroad club BMX 2000 Dessel  vzw ) gaat het haar zeker niet makkelijk maken en zelf proberen om de titel binnen te rijden. Stephanie Kokke is jammer genoeg geblesseerd en kan haar titel niet verdedigen.

In de Boys categorieen zijn er bij elke leeftijd wel enkele titelkandidaten.  Bij de Boys 12 zijn dat Brett Jacobs ( Offroad club BMX 2000 vzw ), Marnicq Janssens ( BMX Dennenteam Keerbergen ) en Elias Verbinnen ( BMX Team Bekaf vzw ). Thuisrijder en uittredend kampioen Ruben Gommers,  clubgenoot Jordi Goovaerts en Abel Van De Velde ( BMX Team Bekaf vzw ) zijn de hoofdrolspelers bij de Boys 13 jaar al zijn de underdogs natuurlijk niet te onderschatten. Seppe Willems die ook een thuiswedstrijd rijdt, Jitte Nijs ( BMX Gelrode vzw ) en Matthijs Verhoeven ( Offroad club BMX 2000 vzw ), ex-Europese eindronde finalerijder en uittredend kampioen gaan strijden bij de Boys 14 jaar voor de mooie tricolore trui en gouden medaille. Voor de Boys 15 jaar zijn de nummer 3 van de Europese eindronde van vorig jaar in Noorwegen en uittredend kampioen Joffrey Wouters ( BMX Dennenteam Keerbergen ), Jona Laenen ( Offroad club BMX 2000 vzw ) en thuisrijder Wouter Segers de favorieten voor de titel. Lauren Stevens ( Offroad club BMX 2000 vzw ), Dieter Willemse ( BMX Devils Ravels ) en Sander Vermeiren van de organiserende club de voornaamste kandidaten voor het hoogste schavotje op het podium. Voor de allereerste maal is er ook een kampioensklasse op het BK voor de Boys 17+. Hier zijn de voornaamste hoofdrolspelers Glenn Van Ginneken die een thuiswedstrijd rijdt, Jeroen Torfs ( BMX Team Bekaf vzw ) en Fabian Grandhenry ( BMX Timberwolves Racing ), een oudgediende die naar het BMX terugkeert.

Sammy Deschepper ( BMX Gent ) en uittredend kampioen en thuisrijder Guy Geerts zijn de favorieten bij de Masters 30+.

De junior-Elite Women zullen samen rijden maar worden wel apart gehuldigd als kampioen in desbetreffende categorie. Voor de Junior Women zijn Tori Van De Perre ( Offroad club BMX 2000 vzw ) en haar clubgenoot Shannen Smets de dames om in het oog te houden.  Voor de Elite Women is dat zeker Elke Van Hoof ( BMX Devils Ravels ), maar ook  Talitha Van Hoof ( Offroad club BMX 2000 vzw ) en Femke Aerts ( BMX Devils Ravels ).

De Junior Men heeft ook verschillende kandidaten voor de titel. Zowel Thomas Cools ( BMX Devils Ravels ), Dennis Van Hoof ( Offroad club BMX 2000 vzw ) en Olivier De Gueldre ( Bi-cross Soumagne ) zijn gebrand om als eerste over de finish te rijden. Maar er zijn ook nog Yergon Vaes ( BMX Team Bekaf vzw ) en Michael Bogaerts ( Afdeling Limburg ) die in de gaten moeten gehouden worden.

En uiteindelijk zijn dan de Elite Men van de partij. Meervoudig kampioen Arnaud Dubois ( Bi-cross Soumagne ) zal ook nu weer proberen om zijn titel te verlengen, maar Toon Jacobs ( Offroad club BMX 2000 vzw ) en Bryan Warnier ( Bi-cross Soumagne ) zullen hun vel duur verkopen om die titel over te nemen.

Het belooft alleszins een heel mooie, spannende, sportieve, drukke BMX hoogdag te worden  op het parcour van De Molensprinters Pulderbos vzw.

Allen op post.

 

Chantal Bensch