CIRCUIT ZOLDER ORGANISEERT UCI BMX World Championships 2015

CIRCUIT ZOLDER ORGANISEERT UCI BMX World Championships 2015

België zal voor het eerst in de geschiedenis de UCI BMX World Championships organiseren in 2015. Die eer valt te beurt aan het Circuit Zolder, dat samen met BMX club Circuit Zolder het WK zal organiseren.

Het grootste BMX evenement in de wereld met maar liefst 2500 piloten uit 48 verschillende landen, met 18.000 bezoekers. Gedurende 1 week zal de BMXtop van de wereld het tegen elkaar opnemen en dit van 21 t.e.m. 26 juli.

Circuit Zolder organiseerde tien jaar geleden in 2002, ook al het WK wielrennen en het WK veldrijden met groot succes. Het WK veldrijden bracht toen 40.000 toeschouwers op de been.

‘Het begon allemaal met een promowedstrijd in 2008’ citeert Marc Wauters. De gewezen geletruidrager in de Tour, ging na zijn wielercarrière aan de slag als Cycling Manager bij Circuit Zolder en is ook nog sportief directeur bij Lotto-Belisol. ‘Dit is een bekroning van jaren lang hard werken. In 2008 heb ik BMX club Circuit Zolder opgericht. Ik ben met eigen middelen en eigen wilskracht begonnen met de bouw van de Lotto BMX-track, die nu één van de beste BMX-tracks in België is.”


“Intussen organiseerden we het BK BMX 2010 en zullen dit ook in 2013 doen. In april vorig jaar hadden wij ook nog 2 rondes van de UEC EUROPEAN CHAMPIONSHIPS
BMX en dit jaar in augustus een preolympische BMX wedstrijd, de UEC BMX Summer Games. We hebben dus zeker voldoende ervaring in huis om dit WK te organiseren volgens de UCI standaarden.”

“Vooral mijn rechterhand Gil De Vis organisator van het EK BMX & de UEC BMX Summer games zal zich volledig toeleggen als hoofdorganisator van de UCI BMX World Championships 2015 ‘ zegt Wauters. Gil De Vis heeft zich op korte termijn enorm verdiept in de BMX-sport en zegt: ‘Ik heb er specifiek 1,5 jaar op toegewerkt om het WK BMX naar België te halen. Ervaring opdoen in de BMX-wereld, de juiste mensen leren kennen en verschillende WK’s & EK’s bezoeken om ervaring op te doen. Het is de eerste keer dat ik een volwaardige BID binnen doe bij de UCI met de belangrijke steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie Limburg alsook de gemeente Heusden-Zolder. Dit was ook direct de goede keer, om het grootste BMX-event in de wereld naar ons land te halen .Ik ben ervan overtuigd dat dit de BMX sport alsook de medewerkers van alle clubs in België een enorme boost zal geven. Net als sinds de Olympische Spelen van 2008 de sport elk jaar meer vergunninghouders telt.” 

BMX club Circuit Zolder is momenteel ook de grootste club van het land met een top bestuur. ‘Samen met al onze partners, het clubbestuur en Circuit Zolder zijn we klaar voor de organisatie van dit topsportfeest! De komende drie jaar zal ik als organisator met veel plezier dit prachtige topsport evenement op touw zetten, ‘weet De Vis.

Thierry Deflandre, general manger Circuit Zolder is ook heel blij dat dergelijk internationaal evenement op het circuit kan plaatsvinden. ‘Dit is een unieke gelegenheid om de diversiteit die het Circuit Zolder anno 2012″te beiden heeft en uit te stralen naar het grote publiek. Een droom voor de Cycling Unit binnen Circuit Zolder en een duw in de rug voor iedereen die gepassioneerd bezig is met BMX.”

 Meer info:

Gil De Vis, Organisator UCI BMX World Championships

GSM: +32 474 55 19 82

E-mail: gil.devis@circuit-zolder.be
Erik Braeken, perscoördinator UCI BMX World Championships

GSM : +32 495 72 59 48

E-mail: erik.braeken@telenet.be