Arnaud Dubois naar Olympische Spelen in Londen

Arnaud Dubois naar Olympische Spelen in Londen

Eindelijk. Na dagenlang wachten is eindelijk de kogel door de kerk. De Waalse rijder uit Theux en trots van BMX Belgie mag naar de Olympische Spelen in Londen. Daarmee gaat zijn grote droom eindelijk in vervulling.

Na de hele grote teleurstelling van de OS van Peking toen Arnaud niet mocht gaan, is het nu toch eindelijk gelukt. Hij mag als 1ste Belg ons land vertegenwoordigen op het grootste sportevenement, de OS in Londen in de categorie BMX.

Chris Jacobs, de BMX bondscoach is heel blij met deze selectie. Hij vertelt ” We hebben lang op het goede nieuws moeten wachten. Eerst zouden we afgelopen vrijdag iets weten, daarna werd er gezegd maandagavond maar uiteindelijk kwam deze morgen het verlossende telefoontje. We hadden een heel sterk dossier en dat heeft dus gewerkt. We hadden ook al een planning klaar om direct in te spelen op een positief antwoord. Er zal nog worden getraind in Papendal ( NL ) en Lumbres ( FR ) op de SX parcours. Arnaud zijn conditie was heel goed in het voorjaar maar kreeg af te rekenen met een knieblessure. Momenteel zit de conditie op 80% en die gaan we nu scherpen op 90%. Arnaud zal zeker aan de start komen tijdens de UEC BMX Summer Games in Lille ( FR ) op 28 en 29 juli. Voor het weekend daarop in Zolder is het nog afwachten. Deze worden gereden op 4 en 5 augustus, terwijl de Olympische BMX wedstrijden doorgaan op 8, 9 en 10 augustus.”

Hopelijk zal Arnaud toch aan de start komen in Zolder zodat zijn Belgische BMX familie en fans hem kunnen aanmoedigen in eigen land.

Sporza zal de BMX wedstrijden uitzenden op 8, 9 en 10 augustus.