City Mountainbike dit weekend in Rotterdam en Roosendaal

City Mountainbike dit weekend in Rotterdam en Roosendaal

 

Na een zeer succesvolle seizoensstart in België een maand geleden, gaat City Mountainbike dit weekend naar Nederland voor een tweedaagse competitie in Rotterdam en Roosendaal. Belgisch kampioen Fabrice Mels staat aan het hoofd van het algemene klassement van City Mountainbike België, na zijn zeges in Gent en Waregem. Europees en Nederlands kampioen, Jeroen van Eck, won de wedstrijd in Antwerpen en is de nummer twee in het algemene klassement, gevolgd door Lehvi Braam.

Samen met o.a. de Franse renner Kevin Miquel, Spaans kampioen Javier Rodríguez en de Duitser Marco Schätzing, rijden ze volgend weekend allemaal in Nederland tijdens twee opeenvolgende wedstrijddagen in Rotterdam en Roosendaal.

Op 19 september verwelkomt Rotterdam Central District City Mountainbike de competitie in het Delftsehof in Rotterdam. Het parcours is 498 meter lang en heeft zeven spectaculaire hindernissen. Vervolgens gaan we op 20 september naar Oude Markt in Roosendaal voor de laatste wedstrijddag, met een parcours van 509 meter lang in een schitterende omgeving.

De nieuwe formule van City Mountainbike waarbij de wedstrijd tijdens opeenvolgende dagen plaatsvindt en met een algemeen klassement per land, bleek reeds een succes bij renners en fans, en voor de competitie zelf.

Bron: PM